Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:28 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa 15 Septembrie 2015

ro

15 Sep, 2015 09:17 493 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 13.09.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul DOBRE MIHAI, recidivist, cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele: 

La data de 12.09.2015, în jurul orelor 18.00, în timp ce persoanei vătămate D. D. se afla pe malul lacului Techirghiol, inculpatul a profitat de neatenţia acesteia şi i-a sustras cheile de la autoturismul său marca PEUGEOT 307, un telefon mobil marca Nokia şi un pachet de ţigări, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 400 euro, iar în jurul orei 20.30, a fost depistat de către lucrătorii de poliţie în timp ce conducea autoturismul în cauză pe drumurile publice din oraşul Techirghiol, în zona intersecţiei bulevardului Eforie cu strada Oituz, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis în parte propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 15 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii