Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:05 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - ultraj - PJ Braşov

ro

26 Oct, 2015 13:49 502 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul NEAGU NICOLAE IONUŢ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

            La data de 23 octombrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 22. octombrie 2015, în jurul orei 18:45, în timp ce se afla în incinta Gării Braşov, inculpatul Neagu Nicolae Ionuţ a agresat-o pe persoana vătămată D.C., poliţist în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov - Biroul Judeţean de transporturi Braşov - Postul de Poliţie TF Braşov Călători, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Astfel, opunându-se activităţii legale de încătuşare, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, producându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii