Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - ultraj - PJ Brăila

ro

22 Sep, 2015 11:26 526 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul benescu adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.
            La data de 17 septembrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în noaptea  de       5 iulie 2015, în jurul orei 22:30, inculpatul Benescu Adrian a lovit partea vătămată, lucrător  de  poliţie  în  cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, aflat în exercitarea  atribuţiilor  de serviciu, în timp ce acesta încerca să-şi apeleze colegii pentru a le cere sprijinul în aplanarea conflictului. Cele două lovituri aplicate în zona capului cu un corp contondent, în mod succesiv şi cu intensitate, i-au cauzat părţii vătămate leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 7-9 zile de îngrijire medicală.
 
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii