Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimiterea în judecată - Omor - Autor de 71 ani

ro

19 Oct, 2010 23:17 888 Marime text

La data de 18.10.2010 Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe IRIMIA ARTEM, de 71 ani, din Tulcea faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor.

În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 22.08.2010, în jurul orelor 21,30 victima P.M., de 53 de ani, s-a deplasat la locuinţa inculpatului IRIMIA ARTEM din mun. Tulcea pentru a-l ajuta la treburi gospodăreşti. Aici a fost cinstit de câtre inculpat cu ţuică de corcoduşe şi la un moment dat, discutând despre cantitatea de ţuică făcută de inculpat din corcoduşele aduse de câtre victimă, aceasta din urmă a lovit inculpatul cu un pantof în arcada dreaptă, reproşându-i inculpatului că a rezultat o cantitate prea mică de ţuică din câtre fructe i-a adus. Inculpatul IRIMIA ARTEM, supărat, a luat un cuţit de pe masă din bucătărie, cu care i-a aplicat victimei o lovitură în zona umărului stâng, lezând arterele plexului brahial. După acest incident, victima a părăsit curtea locuinţei inculpatului, căzând în stradă, unde a decedat.

Victima P.M. a fost găsită înjunghiată pe o stradă din mun. Tulcea, echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Tulcea constatând doar decesul.

După efectuarea actelor premergătoare, cu sprijinul echipajului operativ din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - I.P.J. Tulcea, ce au dus la identificarea autorului în persoana lui IRIMIA ARTEM, la data de 24.08.2010 procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea l-a prezentat pe inculpat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Tribunalul Tulcea a decis luarea măsurii preventive, dată de la care cercetările au continuat cu inculpatul IRIMIA ARTEM în stare de arest.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor este închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii