Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata - pescuit cu setci monofilament - peste 1 km

ro

13 Dec, 2011 23:24 1373 Marime text

La data de 12.12.2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe inculpatul SZABADOS MARIUS PETRIŞOR, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de pescuit cu setci monofilament.

Pe baza probatoriului administrat în faza de urmărire penală, s-a reţinut că în noaptea de 1/2.04.2011 inculpatul SZABADOS MARIUS PETRIŞOR, împreună cu fiul său minor au capturat în Gârla Hoţilor din zona oraşului Sulina cantitatea de 85 kg. peşte cu ajutorul a trei ansambluri de setci monofilament, în lungime totală de 1 km. 170 m., în condiţiile în care deţinerea şi utilizarea la pescuit a setcilor monofilament este interzisă de lege.

Cu prilejul depistării inculpatului SZABADOS MARIUS PETRIŞOR şi a fiului său pe Gârla Hoţilor de câtre lucrătorii Serviciului Poliţiei de Frontieră Sulina, au fost ridicate în vederea confiscării cele 85 kg. peşte, cele trei ansambluri de setci monofilament, o barcă din fibră de sticlă tip Laguna, cu motor Yamaha de 15 CP şi rezervor.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de pescuit cu setci monofilament este amenda penală de la 150 lei la 10.000 şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii