Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata - omor calificat

ro

19 Jan, 2012 21:02 1083 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului POPESCU AUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 25.12.2011, pe fondul unor discuţii legate de consumul de băuturi alcoolice de câtre soţia sa, între inculpatul POPESCU AUREL şi aceasta, a intervenit un conflict, în cadrul căruia inculpatul POPESCU AUREL a strâns-o de gât pe victimă, după care i-a aplicat 36 de lovituri cu palmele şi pumnii peste faţă şi cap, în cădere lovindu-se în zona capului de comoda recamierului din camera lor, unde avusese loc conflictul, după care, aproape instantaneu şi-a pierdut cunoştinţa. După aplicarea loviturilor, inculpatul a părăsit încăperea, deplasându-se la bucătărie, unde a consumat băuturi alcoolice. Revenind în camera în care o lăsase pe soţia sa, a constatat că aceasta se afla în stare de inconştienţă. Inculpatul a anunţat Serviciul de Urgenţă 112, însă cadrele medicale sosite la faţa locului cu ambulanţa, cu toate că au efectuat manevre de resuscitare a victimei, nu au mai putut decât să constate decesul acesteia.

POPESCU AUREL a fost reţinut pentru 24 de ore de câtre procuror, iar în cursul zilei de 26.12.2011 a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile, dată de la care cercetările s-au desfăşurat cu inculpatul în stare de arest preventiv.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL TULCEA PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii