Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat tentativa omor si violare domiciliu

ro

29 Aug, 2012 23:17 1976 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 28.08.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului BENŢOI MIHAI pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu, solicitând în cursul zilei de astăzi magistraţilor Tribunalului Tulcea arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 27/28.08.2012 în jurul orelor 01.00, pe fondul unui conflict spontan iscat în timpul unei petreceri ce a avut loc la domiciliul inculpatului din loc. Văcăreni, jud. Tulcea, şi a consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpatul, împreună cu alte trei persoane cercetate, a pătruns în locuinţa victimei M.N., pe care, ulterior, în momentul în care aceasta a ieşit în stradă, a înjunghiat-o cu o furcă în abdomen, provocându-i multiple plăgi penetrante, leziuni care i-au pus viaţa în primejdie. În continuare, inculpatul, împreună cu celelalte trei persoane cercetate, au intrat din nou în curtea victimei, unde, cu un topor, cu pumnii şi cu picioarele, au provocat distrugeri majore ale locuinţei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

SL/1 ex.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii