Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare prevenitva - lovituri cauzatoare de moarte

ro

27 Dec, 2011 16:19 1116 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 26.12.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului POPESCU AUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Totodată, în cursul zilei de 26.12.2011, procurori au solicitat magistraţilor Tribunalului Tulcea arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 25.12.2011, inculpatul POPESCU AUREL, pe fondul unor discuţii legate de consumul de băuturi alcoolice de câtre soţia sa, a intervenit un conflict între cei doi soţi, în cadrul căruia inculpatul POPESCU AUREL a strâns-o de gât pe victimă, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele peste faţă şi cap. Victima s-a dezechilibrat şi în cădere s-a lovit în zona capului de comoda recamierului din camera lor, unde avusese loc conflictul, după care autorul a părăsit încăperea. Datorită loviturii la cap, victima a rămas în stare de inconştienţă, inculpatul găsind-o decedată după ce a revenit în cameră.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii