Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu Tair Suliman

ro

10 Dec, 2009 19:00 1231 Marime text

RECHIZITORIU

Anul 2009, luna decembrie, ziua 09

LAURA BELU - procuror şef secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa,

Având în vedere materialul de urmărire penală din dosarul cu numărul de mai sus, privind pe inculpatul:

TAIR SULIMAN - cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol faptă prev. de disp. art. 197 alin. 1 şi 3 Cod penal,

EXPUN URMĂTOARELE:

ÎN FAPT:

La data de 16 noiembrie 2009, numita RAIM ASIBEA s-a adresat cu plângere penală la Postul de Poliţie Dobromir, judeţul Constanţa, precizând faptul că în seara de 15 noiembrie 2009, fiul ei minor Amet Ibraim, în vârstă de 9 ani, a fost violat de către numitul TAIR SULIMAN, din localitatea Văleni.

Având la bază plângerea formulată de petentă, lucrătorii de poliţie au procedat la efectuarea de cercetări penale în cauză, prilej cu care a rezultat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul TAIR SULIMAN, zis „Chiciuc", s-a mutat împreună cu mama sa în satul Văleni, comuna Dobromir, cu aproximativ doi ani în urmă. În luna mai 2009, inculpatul TAIR SULIMAN a fost angajat ca văcar la microferma fraţilor AZIS MEMET şi AZIS SEBATIN, unde era coleg cu ASIM REFAIDIN, unchiul părţii vătămate Amet Ibraim. În aceste împrejurări, inculpatul a cunoscut-o pe partea vătămată întrucât acesta obişnuia să meargă frecvent la unchiul său. În data de 15.11.2009, inculpatul TAIR SULIMAN se deplasa cu căruţa spre microfermă şi în timp ce a ajuns în faţa unei cişmele din satul Văleni, mai exact pe strada Bradului, l-a văzut pe minorul Amet Ibraim. Sub pretextul că-i va da dulciuri şi snack-uri, inculpatul i-a cerut minorului Amet Ibraim să urce în căruţă, după care a mers cu el la microfermă. Astfel cum a declarat la parchet, inculpatul TAIR SULIMAN l-a luat pe minorul Amet Ibraim cu el cu intenţia de-a întreţine cu acesta relaţii sexuale.

Când au ajuns la microfermă, inculpatul a intrat cu minorul Amet Ibraim în camera unde, de regulă, se odihnesc văcarii şi i-a cerut acestuia să se dezbrace. Amet Ibraim a refuzat, împrejurare ce l-a determinat pe inculpatul TAIR SULIMAN să-l trântească pe minor pe patul din încăpere, l-a dezbrăcat până la glezne, şi-a dat şi el pantalonii jos şi a introdus organul genital în anusul părţii-vătămate. Dat fiind faptul că partea-vătămată ţipa şi plângea, inculpatul i-a pus mâna la gură acestuia. În timpul actului sexual, minorul Amet Ibraim, pentru a se apăra, l-a muşcat pe inculpat de degetul mijlociu de la mâna stângă. Acest aspect a fost constatat în timpul cercetărilor penale ce s-au efectuat în cauză, inculpatul fiind expertizat medico-legal.

Din raportul de constatare medico-legală nr. 651/A1/18.11.2009, rezultă că inculpatul TAIR SULIMAN prezintă la nivelul degetului mijlociu de la mâna stângă o plagă contuză neregulată superficială, leziune ce a putut fi produsă prin comprimare între arcadele dentare (muşcătură de om) şi poate data din 15.11.2009.

După ce s-a încheiat actul sexual, partea-vătămată i-a cerut voie inculpatului TAIR SULIMAN să iasă afară pentru a-şi satisface necesităţile fiziologice, prilej cu care aceasta a fugit la domiciliu. Când a ajuns la domiciliul său, partea-vătămată i-a precizat mamei sale că a fost violat de către inculpatul TAIR SULIMAN, iar a doua zi mama minorului Amet Ibraim s-a prezentat la Postul de Poliţie Dobromir, unde a reclamat fapta.

În aceeaşi zi, partea-vătămată Amet Ibraim a fost examinată din punct de vedere medico-legal la Serviciul de Medicină Legală Constanţa, iar din raportul de constatare medico-legală nr. 135/A1S/18.11.2009, rezultă că minorul prezintă leziuni de violenţă anale, respectiv echimoză violacee circulară la nivelul sfincterului anal şi ruptură mucoasă anală la poziţiile 3, 5 şi 7 pe cadranul convenţional, ce-au putut fi produse în cadrul unui raport sexual şi pot data din 11 noiembrie 2009.

Procedându-se la efectuarea cercetării locului faptei indicat de partea-vătămată Amet Ibraim, în prezenţa martorilor AZIS MEMET, SALI ORHAN şi a mamei ale, respectiv RAIM ASIBEA, pe cearşaful de pe pat, pe cel al plapumei, pe cele trei feţe de perne şi pe o pătură aflată pe pat au fost găsite mai multe fragmente de urme cu aspect de sânge, de pământ şi materie fecală, aceste obiecte fiind ridicate în vederea efectuării cercetărilor.

Mai este de precizat faptul că, în ziua de 16 noiembrie 2009, aflând de reclamaţia formulată la organele de poliţie de către mama minorului Amet Ibraim, inculpatul TAIR SULIMAN a fugit şi s-a ascuns în pădurea din apropierea localităţii Văleni, fiind depistat la data de 17.11.2009, la domiciliul său, unde venise să mănânce.

După depistarea inculpatului TAIR SULIMAN s-a procedat la conducerea în teren a acestuia, în prezenţa martorul SALI ORHAN, constatându-se că locul faptei arătat de inculpat corespunde cu locul indicat de partea-vătămată Amet Ibraim. Fiind audiat cu privire la fapta comisă, atât la organele de poliţie cât şi la parchet, inculpatul TAIR SULIMAN a declarat fără niciun fel de reţinere sau ezitare, modul în care a săvârşit fapta.

ACŢIUNEA CIVILĂ

Numita RAIM ASIBEA, mama părţii-vătămate Amet Ibraim, precizează că îşi rezervă dreptul de a se constitui parte civilă în cursul procesului penal.

ÎNCADRAREA JURIDICĂ

Fapta inculpatului TAIR SULIMAN, constând în aceea că în seara de 15 noiembrie 2009 a întreţinut relaţii sexuale anale cu minorul Amet Ibraim, în vârstă de 9 ani, contra voinţei acestuia, întruneşte elementele constitutive infracţiunii de viol, faptă prev. de disp. art. 197 alin. 1 şi 3 Cod penal,

MIJLOACE DE PROBĂ

Infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului se dovedeşte prin următoarele mijloace de probă administrate în cauză :

- raport de constatare medico-legală nr. 651/A1/18.11.2009;

- raport de constatare medico-legală nr. 135/A1S/18.11.2009;

- proces-verbal de cercetare la faţa locului însoţit de planşe foto;

- dovadă ridicare bunuri;

- declaraţii martori;

toate coroborate cu declaraţiile inculpatului prin care acesta recunoaşte fapta comisă.

CARACTERIZAREA INCULPATULUI

Inculpatul TAIR SULIMAN are vârsta de 19 ani, este neşcolarizat, nu are antecedente penale, iar în cursul urmăririi penale a avut un comportament sincer şi cooperant, recunoscând şi regretând fapta comisă.

MODUL DE EFECTUARE A URMĂRIRII PENALE

Prin rezoluţia din data de 17.11.2009, confirmată de procuror la 18.11.2009, s-a început urmărirea penală, faţă de TAIR SULIMAN, pentru infracţiunea de viol faptă prev. de disp. art. 197 alin. 1 şi 3 Cod penal, iar, ulterior, prin ordonanţa nr. 2239/P/2009 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa din data de 18.11.2009 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul TAIR SULIMAN.

Faţă de inculpatul TAIR SULIMAN a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, respectiv de la data de 17.11.2009 ora 1900 - 18.11.2009 ora 1900, iar prin Încheierea de şedinţă nr.122/18.11.2009 a Tribunalului Constanţa, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 18.11.2009 la data de 16.12.2009 inclusiv.

Materialul de urmărire penală i-a fost prezentat inculpatului la data de 09 decembrie 2009, pe baza procesului-verbal seria B nr. 0299045.

Văzând şi prevederile art. 262 pct. 1 lit. b Cod procedură penală,

D I S P U N:

1. Trimiterea în judecată a inculpatului:

TAIR SULIMAN - fiul lui Sali şi Ruzia, născut la data de 26 martie 1991 în oraşul Băneasa, judeţul Constanţa, domiciliat în sat Făurei, oraş Băneasa, judeţul Constanţa şi f.f.l. în comuna Dobromir, sat Văleni, judeţul Constanţa, CNP 1910326132479,

pentru săvârşirea infracţiunii prev. de disp.:

- art. 197 alin. 1 şi 3 Cod penal.

În conformitate cu dispoziţiile art. 88 Cod penal, urmează ca instanţa de judecată să deducă din pedeapsă aplicată, perioada în care inculpatul a fost reţinut, respectiv 17.11.2009 - 18.11.2009 şi, ulterior, arestat, la zi.

2. Conform dispoziţiilor art. 264 Cod procedură penală, dosarul se trimite la Tribunalul Constanţa, în vederea judecării cauzei, urmând a fi citaţi:

INCULPATUL

TAIR SULIMAN - ARESTUL I.P.J. Constanţa sau

Penitenciarul Poarta Albă.

PARTE VĂTĂMATĂ

AMET IBRAIM, împreună cu mama RAIM ASIBEA domiciliaţi în :

- Sat Văleni, comuna Dobromir, judeţul Constanţa;

MARTORI

RAIM ASIBEA - Sat Văleni, str. Bradului nr. 55, comuna Dobromir, judeţul Constanţa;

AZIS BELGIN - Sat Văleni, comuna Dobromir, judeţul Constanţa;

SALI ORHAN - Sat Văleni, str. Bradului nr. 10, comuna Dobromir, judeţul Constanţa;

AZIS MEMET - Sat Văleni. comuna Dobromir, judeţul Constanţa;

AZIS SEBATIN - Sat Văleni. str. Bradului nr. 8, comuna Dobromir, judeţul Constanţa;

Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor din cadrul Consiliului Local Băneasa.

3. Se stabilesc cheltuieli judiciare în cuantum de 600 lei ce vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiţiei.

PROCUROR ŞEF SECŢIE URMĂRIRE PENALĂ,
BELU LAURA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii