Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu - 11.02.2009

ro

11 Feb, 2009 19:44 2779 Marime text

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
C O N S T A N Ţ A
-3722-
Nr. 1557/P/2008                                                                                                 VERIFICAT SUB ASPECTUL
                                                                                                                        LEGALITĂŢII ŞI TEMEINICIEI
                                                                                                                             PRIM PROCUROR,
                                                                                                                               ADINA FLOREA


R E C H I Z I T O R I U
Anul 2009,  luna februarie,  ziua 1o

  Procuror  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta.
  Examinând actele de urmărire penală efectuate în dosarul cu numărul de mai sus privind pe inculpaţii :

AHMED MAHMOUD MOHAMED ABDELGHANY HELALY - cercetat în stare de arest pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art.215 al.1,2,3,5 C.pen. şi art.31 C.pen. rap. la art.29o al.1 C.pen. cu aplic. art.41 al.2 C.pen. ambele cu aplic. art.33 lit.a C.pen. şi

NEDELCU MIRCEA GEORGE zis „Nede” - cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 215 al.1,2,3,5 C.pen. 

 

EXPUN  URMĂTOARELE 

  În cursul lunii septembrie 2008 partea vătămată Arsenie Constantin Paulică a înfiinţat S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, societate având ca obiect principal de activitate comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor, iar ca obiect secundar de activitate şi comerţul cu autovehicule.
  S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa are ca unic asociat pe Arsenie Constantin Paulică, iar ca administrator pe numitul Borisov Marius.
  La data de 01.10.2008 a fost angajat în cadrul societăţii menţionate inc. Nedelcu Mircea George în calitate de agent vânzări, persoană pe care partea vătămată Arsenie Constantin Paulică o cunoştea de aproximativ 1 an şi jumătate şi în care avea încredere. Pentru desfăşurarea activităţii în cadrul societăţii inc. Nedelcu Mircea George a avut în permanenţă asupra sa ştampila a doua a S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, contracte de vânzare-cumpărare tip în alb, necompletate, carnete cu avize de însoţire a mărfii.
  În cadrul S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, având în vedere că anterior angajării în societate inc. Nedelcu Mircea George a desfăşurat acte de comerţ cu utilaje agricole în special tractoare uzate, partea vătămată Arsenie Constantin Paulică i-a permis acestuia să efectueze acte de comerţ cu tractoare uzate, însă numai în cadrul şi pentru S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa.
  La solicitarea părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică, inc. Nedelcu Mircea George împreună cu inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, administrator al S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. Constanţa, au convenit achiziţionarea de tractoare uzate de la diferite persoane fizice ori de la persoane juridice (societăţi comerciale) în numele S.C. „LAYLA” S.R.L. sau S.C. „LAYLA” S.R.L.
  În realitate, inculpaţii şi-au însuşit rezoluţia infracţională de a induce şi menţine partea vătămată în eroare în scopul intrării în posesia mai multor sume de bani în scop personal.


  În acest sens, în cursul lunii septembrie 2oo8 inculpaţii i-au comunicat părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică  faptul că la o societate agricolă din judeţul Bacău au găsit un număr de 47 de tractoare U-650 al căror preţ de achiziţie li s-a părut avantajos, motiv pentru care s-au înscris şi au participat la licitaţia organizată în acest sens de societatea respectivă.
  Susţinerile părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică cu privire la organizarea licitaţiei pentru cele 47 de tractoare sunt confirmate şi de inc. Nedelcu Mircea George cât şi de martorul Borisov Marius.
  Ulterior, inculpaţii au comunicat părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică faptul că au şi câştigat  licitaţia motiv pentru care aceasta trebuie să achite suma de 4oo.ooo lei pentru a achiziţiona cele 47 de tractoare.
  Pentru a o determina pe partea vătămată Arsenie Constantin Paulică  să achite suma solicitată, întrucât acesta nu era de acord să plătească el pentru nişte tractoare ce urmau a fi achiziţionate pe numele unei alte societăţi respectiv S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L., inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly a determinat-o pe soţia sa Abdelghany Alina Valentina să completeze în fals facturile fiscale nr. 0032/28.o9.2oo8 şi 0033/1o.1o.2oo8 prin care se atesta, în mod nereal, faptul că S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. a vândut către S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa un număr de 12 şi, respectiv, 35 de tractoare uzate contra sumei totale de 395.900 lei tractoare despre care acesta cunoştea că nu există în fapt.
  Aşa cum rezultă atât din declaraţiile inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly cât şi ale soţiei acestuia, cele două facturi fiscale au fost completate la cererea şi sub supravegherea inculpatului de către soţia sa, fără ca aceasta să cunoască detalii cu privire la aspectele menţionate în aceste acte, tot aceasta fiind cea care le-a şi semnat în numele S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L.
  În acelaşi scop, de a induce şi menţine partea vătămată în eroare, cele două facturi fiscale au fost semnate şi ştampilate de către inc. Nedelcu Mircea George din partea S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, întărind astfel convingerea părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică în realitatea tranzacţiei efectuate şi cu privire la faptul că tractoarele achiziţionate au intrat efectiv în posesia societăţii sale.
  Ca urmare a primirii facturilor fiscale, partea vătămată a procedat la efectuarea plăţilor în patru rânduri, astfel cum a fost înţelegerea, prin ordinele de plată din datele de 29.o9.2oo8, 13.1o.2oo8, 15.1o.2oo8 şi 21.1o.2oo8, suma totală de 359.4oo lei fiind transferată din contul S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa deschis la Volksbank Constanţa în contul S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. existent la Blom Bank France Constanţa.
  Ulterior, prin diferite mijloace frauduloase, suma de bani au fost transferată din contul S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. în conturile personale fiind folosită în interes personal de cei doi inculpaţi.
  În acest scop, aşa cum rezultă din declaraţiile martorei Abdelghany Alina Valentina coroborate cu înscrisurile înaintate de Blom Bank France Constanţa, au fost întocmite de către Abdelghany Alina Valentina mai multe contracte de vânzare-cumpărare fictive prin care se atesta în mod nereal vânzarea de tractoare uzate de către persoana fizică Abdelghany Alina Valentina către S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L., fapt ce determina transferul de sume de bani din contul societăţii deschis la Blom Bank France Constanţa în contul personal al numitei Abdelghany Alina Valentina deschis la aceeaşi instituţie bancară şi la care inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly avea drept de semnătură sau la Banca Transilvania - Sucursala Constanţa.
  Suma de 13o.ooo lei a fost transferată prin două ordine de plată în valoare de 6o.ooo lei şi, respectiv, 7o.ooo lei de către Abdelghany Alina Valentina din contul S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. în contul personal al inc. Nedelcu Mircea George deschis la Raiffeisen Bank - Sucursala Constanţa, la datele de 14.1o.2oo8 şi 17.1o.2oo8, după efectuarea plăţii de către partea vătămată.
  De asemenea, inculpatul a declarat că a achiziţionat un număr de 2o de tractoare de la diferite persoane fizice din ţară, însă nu a oferit nici un fel de relaţii în legătură cu locul unde s-ar afla aceste tractoare sau persoanele de la care le-a achiziţionat, afirmaţiile sale în acest sens fiind complet nefundamentate.
  Pentru a menţine în eroare partea vătămată Arsenie Constantin Paulică inculpaţii i-au prezentat acesteia două ordine de plată în copie, din care rezultau plăţi făcute de S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. Constanţa către S.C. „Agromec Caşin” S.A. Bacău, societate de la care inculpaţii au afirmat că au achiziţionat prin licitaţie cele 47 de tractoare.  Partea vătămată Arsenie Constantin Paulică a depus cele două copii ale ordinelor de plată la dosarul cauzei cu ocazia declaraţiei dată în faţa organelor de poliţie la data de 2o.11.2oo8 fiind astfel infirmate susţinerile inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly conform cărora aceste documente ar fi putut fi falsificate de însăşi partea vătămată care i-a sustras bunurile de la locuinţa unde a stat mai multe zile în Bucureşti, fapt ce s-a întâmplat la o dată ulterioară, respectiv 30.12.2008.
         În conţinutul celor două ordine de plată se menţiunea, în mod nereal, efectuarea plăţii către S.C. „Agromec Caşin” S.A. Bacău, fiind consemnate datele de identificare ale S.C. „Agromec Suliţa” S.A. Botoşani, respectiv  Cod Unic de înregistrare RO 8182099, societate ce există în realitate.
  Conform adresei nr.401251/25.11.2008 eliberată de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa până la data de 24.11.2oo8 în baza naţională de date nu a fost înregistrată nici o societate cu denumirea S.C. „Agromec Caşin” S.A. Bacău.
          Prin adresa nr.20/23.01.2009  S.C. „Agromec Suliţa” S.A. Botoşani comunică faptul că societatea nu a încheiat sau derulat vreun contract comercial cu S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L., S.C. Egypt Scorpion S.R.L. Constanţa sau S.C. „LAYLA” S.R.L., în sensul livrării de tractoare uzate.
         În legătură cu bunurile despre care inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly susţine că i-au fost sustrase de partea vătămată este de precizat faptul că ulterior formulării plângerii penale inculpatul a părăsit localitate Constanţa deplasându-se în mun. Bucureşti unde a fost cazat la martorul Mahmoud Mohammdy Ali Abdalla El Batawy unde, de altfel şi-a şi abandonat bunurile personale după ce a plecat.
         Pentru a putea intra în legătură cu inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly şi a lămuri cele întâmplate partea vătămată Arsenie Constantin Paulică împreună cu martorul Moussad Metwaly Moussad au contactat persoana care l-a găzduit pe inculpat în Bucureşti de la care au ridicat la data de 30.12.2008, cu consimţământul acesteia, mai multe genţi şi sacoşe în care se aflau bunuri ale acestuia, fiind întocmit în acest sens un proces verbal. Toate bunurile ridicate au fost inventariate la Constanţa în prezenţa numiţilor Borisov Marius, Moussad Metwaly Moussad, cetăţean egiptean şi Mustafa Hendawy, cetăţean sirian fiind întocmit un proces verbal în acest sens.
          Bunurile susmenţionate au fost ridicate de partea vătămată la data de 30.12.2008 după formularea plângerii penale, iar depunerea la dosarul cauzei a facturilor fiscale şi a copiilor ordinelor de plată folosite de inculpaţi în vederea desfăşurării activităţii infracţionale a avut loc anterior acestei date, respectiv la data de 20.11.2008, acestea neputând fi falsificate de partea vătămată aşa cum susţine inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly.
  Declaraţiile inculpaţilor în sensul deplasării prin ţară şi a achiziţionării celor 47 de tractoare, sunt infirmate de declaraţiile martorilor Cărămidaru Ginel şi Crângaşu Paul care au arătatcă că, însoţiţi de Nedelcu Mircea George şi Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly care, de altfel, a şi condus autoturismul cu care s-au deplasat, în cursul lunii august sau septembrie 2oo8 s-au deplasat o singură dată în judeţele Bacău şi Iaşi, deplasare care nu s-a concretizat cu achiziţionarea vreunui tractor sau efectuarea vreunei plăţi în acest sens, neexistând aceste tractoare în locurile în care s-au deplasat.
  Totodată, inc. Nedelcu Mircea George a arătat faptul că, motivul pentru care era însoţit de inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly în deplasările pe care susţine că le-a efectuat în ţară a fost acela că inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly conducea autoturismul cu care se deplasau.
  Ori, din adresa nr. 40328/22.o1.2oo9 emisă de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor  Constanţa, rezultă faptul că inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly nu figurează în evidenţe cu permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
  Conform înscrisurilor depuse de S.C. „Rotrac” S.A. Constanţa rezultă că, 3.11.2oo8 stocul de tractoare uzate al S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa şi S.C. TWM Impex S.R.L. este zero pentru ambele societăţi, în condiţiile în care inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly a cedat în numele S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, societate în cadrul căreia nu avea nici o calitate, un număr de 5 tractoare uzate către S.C. „TWM IMPEX” S.R.L. Constanţa.
  De altfel, din adresa nr. 96/23.o1.2oo9 a S.C. „Rotrac” S.A. Constanţa rezultă că S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. nu a avut niciodată încheiat un contract de prestări servicii portuare cu S.C. „Rotrac” S.A. Constanţa, neînregistrându-se relaţii de colaborare între cele două societăţi, iar singurele tractoare uzate intrate în societate şi aparţinând S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa au fost în număr de 14 şi au intrat la data de 03.09.2008 conform contractului de prestări servicii nr.63 din aceeaşi dată.
          Susţinerile inculpatului Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly în sensul că s-a înţeles cu partea vătămată ca aceasta să plătească întreaga sumă de bani şi doar după aceea el urma să achiziţioneze tractoarele nu sunt fondate fiind contrazise atât de declaraţiile părţii vătămate, ale inc. Nedelcu Mircea George cât şi de cele două facturi fiscale care atestă achiziţionarea celor 47 de tractoare şi cele două ordine de plată pe care le-a prezentat părţii vătămate şi care atestă plata către societatea furnizoare de tractoare a unei părţi din sumele plătite de partea vătămată.
          Inculpatul susţine, în mod nefondat, faptul că ulterior a achiziţionat un număr de 20 de tractoare de la diferite persoane fizice din judeţul Bihor pe care însă nu le-a ridicat de la acestea neputând să precizeze nici locul unde s-ar afla aceste tractoare, nici identitatea persoanelor de la care le-a achiziţionat.
  Încercările părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică de a intrare în posesia celor 47 de tractoare achiziţionate sau de recuperare a sumei de bani plătită pentru acestea au fost sortite eşecului, inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly refuzând restituirea pe motiv că partea vătămată trebuie să-i mai dea o sumă de bani.
          Inculpatul Nedelcu Mircea George a recunoscut faptul că a comunicat părţii vătămate că a participat la o licitaţie pentru achiziţionarea de tractoare fapt ce nu era real precum şi faptul că a văzut cele 47 de tractoare fapt ce nu era, de asemenea, real atestând astfel că ele există în materialitatea lor. Regretă faptul că a indus-o în eroare pe partea vătămată, dar nu se consideră vinovat de săvârşirea vreunei infracţiuni.
  Întrucât numita Abdelghany Alina Valentina a completat cele două facturi fiscale nr. 0032/28.o9.2oo8 şi 0033/1o.1o.2oo8 la cererea şi sub supravegherea inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, fără a cunoaşte detalii despre aspectele atestate în facturi, urmează a se dispune o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de aceasta şi a săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
 

ÎNCADRAREA JURIDICĂ
 
  Faptele inculpatului inc. AHMED MAHMOUD MOHAMED ABDELGHANY HELALY care, cu ajutorul inc. NEDELCU MIRCEA GEORGE, în calitate de administrator al S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L., l-a indus în eroare pe reprezentantul S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare-cumpărare de tractoare uzate, sens în care a determinat-o în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, pe soţia sa Abdelghany Alina Valentina să completeze în fals şi fără vinovăţie, două facturi fiscale în valoare totală de 359.4oo lei privind achiziţionarea unui număr de 47 de tractoare uzate despre care cunoştea faptul că nu există, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor   prev de art. 215 al.1,2,3,5 C.pen. şi art.31 C.pen. rap. la art.29o al.1 C.pen. cu aplic. art.41 al.2 C.pen.
          Întrucât faptele au fost comise înainte ca inculpatul să fie condamnat pentru vreuna din ele, se va face  aplicarea disp. art.33 lit.a C.pen.
  Fapta inculpatului inc. NEDELCU MIRCEA GEORGE, care în calitate de agent de vânzări în cadrul S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, l-a ajutat pe inc. AHMED MAHMOUD MOHAMED ABDELGHANY HELALY în vederea inducerii şi menţinerii în eroare a reprezentanţilor S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa inclusiv prin semnarea şi ştampilarea celor două facturi fiscale emise de S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. pentru un număr de 47 tractoare uzate în valoare de 359.4oo lei, deşi cunoştea faptul că acestea nu există, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii   prev. de art.26 C.pen. rap. la art. 215 al.1,2,3,5 C.pen.


MIJLOACE MATERIALE DE PROBĂ  :

 Situaţia de fapt expusă mai sus, se probează cu următoarele mijloace de probă:

-  plângerea penală formulată de administratorul S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa;
- declaraţiile părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică;
- xerocopiile facturilor fiscale 0032 şi 0033 ;
- xerocopiile ordinelor de plată, prin care s-a efectuat plata sumei totale de 359.4oo RON ;
- xerocopiile ordinelor de plată false, datate 3o.o9.2oo8 şi 14.1o.2oo8 ;
- proces verbal de verificare la sediile S.C. Egypt Scorpion S.R.L. Constanţa şi S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. Constanţa ;
- proces verbal de verificare la reşedinţa inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly ;
- corespondenţa Oficiului Registrului Comerţului ;
- corespondenţa Blom Bank France Constanţa ;
- corespondenţa Banca Transilvania Constanţa ,
- corespondenţa Raiffeisen Bank Constanţa ;
- corespondenţa Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa;
- corespondenţa Gărzii Financiare Constanţa ;
- corespondenţa S.P.C.R.P.C.Î.V. ;
- corespondenţa S.C. „Rotrac” S.A. Constanţa;
- corespondenţa Serviciului Public de Impozite şi Taxe ;
- corespondenţa Serviciului Judeţean pentru Imigrări Constanţa ;
- corespondenţa S.C. „Agromec Suliţa” S.A. Botoşani;
- documentele ridicate de la imobilul din Bucureşti  a inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly ;
- corespondenţa IPJ Bihor ;
- declaraţiile martorilor Abdelghany Alina Valentina, Cărămidaru Ginel, Crângaşu Paul, El-Batawy Mahmoud, El-Batawy Claudia-Maria, Moussad Metwally Moussad, Borisov Marius, Gherman Constantin, Cînipariu Carmen ;
- declaraţiile inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly şi Nedelcu Mircea George.


ACŢIUNEA CIVILĂ

          Partea vătămată S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa  se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 359.4oo lei, reprezentând prejudiciul produs prin săvârşirea faptelor şi nerecuperat.


DATE SUPLIMENTARE

 Inculpatul Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly este în vârstă de 28 de ani, cetăţean egiptean, studii superioare, căsătorit, fără antecedente penale.
 Prin adresa nr. 56822/ 09.01.2009  a I.P.J. Bihor rezultă că inc. Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly este cercetat în dosarele penale nr. 6396/P/2008 şi 7254/P/2008 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi respectiv de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, fiind începută urmărirea penală faţă de acesta la datele de 11.12.2008 şi 06.01.2009.
 Inculpatul a avut o atitudine nesinceră, încercând să se sustragă de la urmărirea penală, nelocuind la adresele indicate şi nerăspunzând la numerele de telefon pe care le-a comunicat în vederea citării.
Prin ordonanţa nr.1557/P/2008 din data de 15.01.2009 a parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat.
 Faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, iar prin încheierea nr.  7/15.01.2009  a Tribunalului Constanţa s-a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pe o perioadă de 29 de zile începând cu data de 15.o1.2oo9 până la data de 12.o2.2oo9 inclusiv.
La data de 06.02.2009 inculpatului Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly i-a fost prezentat materialul de urmărire penală în prezenţa apărătorului ales avocat Cristescu Liviu şi a traducătorului Barna Paul.
          Inculpatul NEDELCU MIRCEA GEORGE este în vârstă de 25 de ani, cetăţean român, studii superioare, necăsătorit, fără antecedente penale.
  Faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar prin încheierea nr. 8/16.01.2009  a Tribunalului Constanţa s-a dispus luarea faţă de acesta a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 3o zile începând cu data de 16.o1.2oo9 până la data de 14.o2.2oo9.
          Prin ordonanţa nr.1557/P/2008 din data de 15.01.2009 a parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat.
          La data de 06.02.2009 inculpatului Nedelcu Mircea George i-a fost prezentat materialul de urmărire penală în prezenţa apărătorului ales avocat Pavel Bogdan.
  În cauză urmează a se aplica dispoziţiile art.88 CP, durata reţinerii şi arestării preventive urmând a fi computată din durata pedepsei ce va fi aplicată inculpaţilor.

          Faţă de cele expuse :
  În temeiul dispoziţiilor art.262 pct.1 lit.b C.pr.pen. şi art.228 al.6 C.pr.pen. rap. la art.1o lit.d C.pr.pen ;
  

D I S P U N  :

  1. Trimiterea în judecată a inculpaţilor :

AHMED MAHMOUD MOHAMED ABDELGHANY HELALY - fiul lui  Mahmoud şi Reda Awad, născut la data de 1.11.198o în Port Said, Republica Arabă Egipt, cetăţean egiptean, cu reşedinţa în România, Constanţa, str.Caşin nr.2, bl. G5A, sc.C, et.III, ap.39, st. militar nesatisfăcut, căsătorit, studii superioare, administrator al S.C. Egipt Scorpion S.R.L. Constanţa şi S.C. „SALMA TRADE 2006” S.R.L. Constanţa, fără antecedente penale, CNP 7801101130016 ,

  pentru săvârşirea infracţiunilor prev.de :
- art.215 al.1,2,3,5 C.pen.
- art.31 C.pen. rap. la art.29o al.1 C.pen. cu aplic.art.41 al.2 C.pen.,
-  ambele cu aplic. art.33 lit.a C.pen.
şi
NEDELCU MIRCEA GEORGE - zis „Nede”, fiul lui Constantin şi Ecaterina, născut la data de 2o.o6.1983 în mun. Constanţa, cu acelaşi domiciliu stabil, B-dul Alex. Lăpuşneanu nr. 195, Bloc 20, sc.B, ap.56, fără forme legale în Constanţa, str.B.P.Haşdeu nr. 116, bloc H7, sc. A, parter, ap.1, cet. român, st. militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără copii, studii superioare, manipulant în cadrul S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa, fără antecedente penale, CNP 1830620134135

 pentru săvârşirea infracţiunii prev. de :
- art.26 C.pen. rap. la art.215 al.1,2,3,5 C.pen.

         2.  Neînceperea urmăririi penale faţă de numita ABDELGHANY ALINA VALENTINA pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.29o al.1 C.pen. cu aplic. art.41 al.2 C.pen. întrucât lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii respectiv latura subiectivă.

  În baza disp. art. 264 C.pr.pen. dosarul se trimite Tribunalului Constanţa, urmând a fi citaţi :

INCULPAŢII

Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly - Arestul I.P.J. Constanţa.
Nedelcu Mircea George - Constanţa, B-dul Alex. Lăpuşneanu nr. 195, Bloc 20, sc.B, ap.56; fără forme legale în Constanţa, str. B.P.Haşdeu nr. 116, bloc H7, sc. A, parter, ap.1, judeţul Constanţa.

PARTE CIVILĂ

S.C. „LAYLA” S.R.L. Constanţa – Incinta Port, Clădire Cămin Poarta 2, camera 148, Constanţa
  
 MARTORI

ABDELGHANY ALINA VALENTINA - Constanţa, str.Tulcea nr.2, bloc 2B, sc.A, et.8, ap.35,jud.Constanţa.
CĂRĂMIDARU GINEL - com. Movila, judeţul Ialomiţa.
CRÂNGAŞU PAUL - com. Movila, judeţul Ialomiţa.
EL-BATAWY MAHMOUD - Bucureşti, strada Vrancea nr.3, bloc 13, sc.A, ap.51, sector 4.
EL-BATAWY CLAUDIA MARIA - Bucureşti, strada Parincia nr.3, bloc 15, sc.1, etaj 8, ap.51, Sector 4
MOUSSAD METWALLY MOUSSAD - Constanţa, strada Tudor Vladimirescu nr. 42, judeţul Constanţa.
BORISOV MARIUS - Constanţa, str.Ghiocei nr.37, judeţul Constanţa.
GHERMAN CONSTANTIN - Constanţa, strada Zorelelor nr. 7, judeţul Constanţa.
CÎNIPARIU CARMEN - Constanţa, strada Topolog nr. 12, bloc E5, sc.B,, et.4, ap.37, judeţul Constanţa

 Se stabilesc cheltuieli judiciare în sumă de 800 RON, din care suma de 200 RON reprezintă onorariul apărătorului din oficiu Fotu Ecaterina conform delegaţiei nr.443 din 15.01.2009 ce se vor avansa din fondurile Ministerului de Justiţie, iar restul, în conformitate cu disp.art.191 al.1 Cpr.pen., vor fi suportate de inculpaţi.

PROCUROR,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii