Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:18 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa III

ro

28 Aug, 2015 14:39 615 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 28.08.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor M. O., cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a trei infracţiuni, două de furt calificat şi alta de tentativă la furt calificat.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele:

În ziua de 08.08.2014, în intervalul orar 09.00-19.00, inculpatul împreună cu o altă persoană în vârstă de 13 ani, prin forţarea ferestrei tip pvc de la balcon, au pătruns în apartamentul persoanei vătămate C.N. din mun. Constanţa, str. I.C. Brătianu, nr. 48, parter, iar din interior au sustras mai multe bijuterii din argint şi aur, precum şi două telefoane mobile marca "Nokia", cauzând un prejudiciu în cuantum de 5.000 lei.

În ziua de 19.08.2015, în jurul orelor 09.30, inculpatul împreună cu o altă persoană în vârstă de 13 ani şi o alta neidentificată, au pătruns prin escaladarea gardului în curtea locuinţei persoanei vătămate M. C. din mun. Constanţa, str. Duiliu Zamfirescu, nr. 66, cu intenţia de a sustrage bunuri, fără însă a reuşi acest lucru.

Totodată, în ziua de 24.08.2015, în intervalul orar 12.00-17.00, prin forţarea ferestrei de la bucătărie, inculpatul a pătruns în apartamentul persoanei vătămate M.E. din mun. Constanţa, Aleea Stânjeneilor, nr. 3, parter, iar din interior a sustras mai multe bijuterii din aur, un ceas marca "Fossil" şi suma de 20 lei, cauzând un prejudiciu în cuantum de 2.500 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii