Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:12 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa II

ro

28 Aug, 2015 14:38 516 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 28.08.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul CHIRIEAC ELVIS, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie calificată.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în data de 15.08.2015, în jurul orei 21.30, în timp ce persoana vătămată I.T.I. în vârstă de 18 ani se deplasa cu autobuzul nr. 48, în dreptul cinematografului "Republica" situat pe b-dul Ferdinand din mun. Constanţa, a fost acostată de inculpat care, prin întrebuinţarea de violenţe şi ameninţări, a deposedat-o de suma de 50 lei pe care persoana vătămată o avea în buzunarul pantalonilor.

Prin acelaşi mod de operare, la data de 23.08.2015, în jurul orei 19.30, în timp ce persoana vătămată C.D. în vârstă de 17 ani se deplasa cu autobuzul nr. 48, între staţiile "Icil" şi "Republica" din mun. Constanţa, a fost acostată de inculpat care, prin ameninţări cu acte de violenţă, a deposedat-o de suma de 17 lei şi un pachet de ţigări marca "Kent", pe care persoana vătămată le avea în buzunarul pantalonilor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii