Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CONSTANŢA

ro

02 Jun, 2015 09:18 459 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 01.06.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor M. N., cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în după-amiaza zilei de 30.05.2015, în jurul orelor 17.00, în timp ce persoana vătămată S. R.-G. în vârstă de 12 ani se afla pe str. Pescăruşului din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa, în spatele blocului P4, având în mână un telefon mobil marca Samsung Galaxy SIII mini pe care îl butona, din lateralul acesteia a venit inculpatul minor M. N. care i-a smuls telefonul mobil, lovind-o peste mână, după care a părăsit zona în fugă, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 600 lei, recuperat.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii