Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:18 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CONSTANŢA

ro

11 Jun, 2015 10:51 413 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 10.06.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul CONSTANTIN SEBASTIAN cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că la data de 08.06.2015, în jurul orei 12.30, în timp ce persoana vătămată P. A.-F. se afla în faţa blocului în care domiciliază situat în mun. Constanţa, str. Stejarului, nr. 1, a agresat-o fizic prin aplicarea unei lovituri cu pumnul în zona tâmplei stângi, în cădere lovindu-se de o bordură la tâmpla dreaptă, apoi a lovit-o cu pumnul în zona cefei, cauzându-i leziuni traumatice pentru a cărora vindecare necesită circa 4-5 zile de îngrijiri medicale.
În aceeaşi cauză inculpatul mai este cercetat şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni contra integrităţii fizice şi libertăţii psihice a persoanei, respectiv două infracţiuni de hărţuire, o infracţiune de lovire sau alte violenţe în urma căreia nu au rezultat zile de îngrijiri medicale şi ameninţare, fapte pentru care, raportat la limitele pedepsei închisorii prevăzute de lege pentru sancţionarea acestora, legea nu permite luarea măsurii arestării preventive.
La data de 11.06.2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii