Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:10 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CONSTANŢA

ro

19 May, 2015 09:17 584 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 18.05.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul BULGARU MITICĂ, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în data de 16.05.2015, în jurul orelor 18.30, inculpatul BULGARU MITICĂ a observat-o întâmplător pe persoana vătămată Ş. M. în timp ce aceasta se deplasa pe str. Panselei din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa şi a acostat-o, solicitându-i restituirea unei sume de bani pe care i-o împrumutase cu mai mult timp în urmă şi pe care aceasta nu i-o înapoiase. Între cei doi au avut loc discuţii contradictorii, iar la un moment dat inculpatul a început să exercite acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate în urma cărora a suferit vătămări corporale ce necesită pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, împrejurare în care i-a smuls victimei telefonul mobil marca Huawei în valoare de 500 lei, pe care aceasta îl avea în buzunarul pantalonilor cu care era îmbrăcată.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii