Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:25 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA CONSTANŢA

ro

04 May, 2015 09:57 501 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 01.05.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul STANCIU FLORIN cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie.
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în după-amiaza zilei de 29.04.2015, în jurul orei 17.00, în timp ce persoana vătămată G. C. se deplasa pe o alee din apropierea pieţei agroalimentare din cartierul km 4-5 din municipiul Constanţa, inculpatul a deposedat-o prin smulgere de un portofel ce conţinea suma de 30 de lei şi acte personale, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 50 lei,
De asemenea, s-a reţinut că în după-amiaza zilei de 30.04.2015, în jurul orei 16.00, în timp ce persoana vătămată P. V.-C. se afla pe str. Arcului nr. 1 din cartierul km 4-5 din municipiul Constanţa, în zona pieţei agroalimentare, inculpatul a venit din spatele acesteia, a împins-o şi a deposedat-o prin smulgere de un portofel ce conţinea suma de 670 lei şi acte de identitate, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 670 lei.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus luarea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul  STANCIU FLORIN pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii