Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă

ro

06 Apr, 2015 12:53 617 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 04.04.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul CĂLIN MEGDALION cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea a infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată.
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului s-a reţinut că în noaptea de 05.03.2015, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un bar situat în zona Complex Tomis 3 din mun. Constanţa, persoana vătămată M. V. a intrat în discuţie cu inculpatul CĂLIN MEGDALION, împreună cu care, în jurul orei 20.00, a părăsit localul cu intenţia de a se deplasa către locul de reşedinţă, iar când au ajuns în zona triajului CFR Palas, inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată un raport sexual normal împotriva voinţei acesteia, iar după consumarea actului sexual i-a smuls o husă pe care o purta la gât în care persoana vătămată ţinea telefonul mobil şi suma de 400 lei.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii