Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:14 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă 1

ro

20 Apr, 2015 11:30 620 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 18.04.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul DUMITRU NICOLAE  cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea în stare de recidivă a infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie şi vătămare corporală din culpă.
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că la data de 16.04.2015, în jurul orelor 11.20, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus autoturismul marca Renault Laguna cu nr. de înmatriculare CT-09-NAI pe str. Rândunelelor din oraşul Năvodari, dinspre str. Constanţei către str. Albinelor şi când a ajuns la marcajul pietonal din dreptul intersecţiei cu str. Lalelelor a surprins-o şi accidentat-o pe persoana vătămată M.N. în vârstă de 75 de ani, care se angajase în traversarea drumului public pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto, provocându-i vătămări corporale care necesită pentru vindecare circa 60 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol, iar după producerea accidentului a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii