Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Talk Show la Muzeul Callatis

ro

07 Nov, 2010 20:18 3118 Marime text
imag0895.jpgMuzeul de Arheologie Callatis Mangalia, Primăria Municipiului Mangalia şi Teatrul Thaliamar au organizat vineri, 5 noiembrie 2010, începând cu ora 18.00, o seară culturală la sediul muzeului callatian.

imag0906.jpg"Am dorit să oferim iubitorilor de cultură o seară de neuitat într-un spaţiu mai puţin convenţional. Actorii teatrului Thaliamar au pus în scenă piesa Talk Show, de Ștefan Caraman, în regia Aurei Stuparu. În distribuţie: Gabriel Tora, în rolul soţului şi Aura Stuparu, în rolul soţiei. Muzica a fost interpretată de Gabriel Tora. Premiera acestei piese a avut loc tot la muzeul nostru, în data de 23 septembrie 2010, după care actorii au jucat la Tulcea, la a zecea ediţie a Festivalului naţional de teatru Tragos.

imag0908.jpgÎn partea a doua a serii culturale, LIGA FOLK, grup muzical alcătuit din Liviu Băieţel şi Gabriel Tora, au interpretat mai multe melodii în memoria poetului, publicistului şi politicianului Adrian Păunescu, decedat în dimineaţa zilei de ieri. Melodiile interpretate au fost pe versurile marelui poet Adrian Păunescu, cel care, între anii 1973 - 1985, a organizat, prin Cenaclul Flacăra (pe care l-a înfiinţat şi condus), peste 1600 de spectacole de muzică şi poezie.

imag0910.jpgLa spectacolul nostru au fost prezenţi iubitori de teatru din mai multe localităţi ale judeţului, elevi ai clasei a VIII-a A, de la Școala generală nr. 3 din Mangalia, însoţiţi de diriginte Adina Lozinschi, studenţi în anul I, actorie, veniţi împreună cu asistent universitar dr. Dana Enache, de la catedra de teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. Ne-am bucurat să avem din nou, la Muzeul Callatis, oameni de cultură din oraşul nostru, din Eforie Nord şi din Constanţa, care au vazut, cu acest prilej, şi exponatele muzeului callatian, iar la final au şi cumpărat câteva replici ale statuetelor de tip Tanagra, dar şi alte obiecte puse în vânzare la standul muzeului.

imag0914.jpgDespre necesitatea organizării unor asemenea seri culturale vorbeam cu primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, care insista pentru organizarea unor astfel de evenimente, întrucât nu prea există activităţi culturale în extrasezon. Un aspect important pentru muzeu este şi acela că, din toamnă şi până în primăvară - când vizitatorii sunt foarte puţini, vânzarea de bilete scade. Prin urmare, preţul de zece lei, plătit de aceşti iubitori de teatru şi cultură, a avut ca rezultat şi creşterea veniturilor pentru instituţia noastră", a pecizat directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel COLESNIUC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii