Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna Şcoala altfel a crescut veniturile muzeului callatis

ro

06 Apr, 2012 21:54 1744 Marime text
Pentru elevi, săptămâna 2 - 6 aprilie nu a fost o săptămână obișnuită, în care să participe la cursuri, ci a fost o perioadă dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare. Așadar, în săptămâna numită Școala Altfel, numeroși elevi din instituțiile de învățământ din Mangalia, dar și din diverse localități ale județului Constanța, au vizitat Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia.

"Ne bucurăm că au venit să viziteze Muzeul Callatis, pentru că au avut ce vedea. Anul trecul am reușit, cu spijinul primarului Mihai Claudiu Tusac, să facem câteva schimbări importante în muzeu. În primul rând am modernizat, reorganizat și îmbogățit cu noi artefacte expoziția de bază, iar, în al doilea rând, am reușit să readucem de la Moscova un exponat deosebit de important - singurul papirus descoperit în România, aflat în Rusia, pentru conservare, din anul 1959.

În aceste zile am fost vizitați de preșcolari de la: Gradinița nr. 1 Mangalia, Grădinița nr. 2 Mangalia, Grădinița nr. 3 Mangalia, Grădinița Santa Maria delle Grazie din Mangalia, și Grădinița din Vânători-Pecineaga, precum și de elevi de la: Școala nr. 5 Gala Galaction Mangalia, Școala nr. 3 Mangalia, Școala Sf. Andrei Mangalia, Școala nr. 1 Mangalia, Colegiul Economic Mangalia, Școala generală din 2 Mai, Școala generală din Vânători-Pecineaga, Școala generală cu clasele I-VIII Tuzla, Școala cu clasele I-VIII Aurel Vlaicu din Constanța, Școala generală Gheorghe Țițeica din Constanța, Liceul Teoretic Traian din Constanța și Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanța.

Colegele Liliana Bădin, Tatiana Odobescu și Paula Demit le-au prezentat elevilor istoria cetății Callatis, artefactele expuse în muzeu și istoria descoperirii și readucerii în țară, după mai mult de jumătate de secol, a singurului papirus din România. Cu prilejul vizitei la muzeu, profesorii și educatorii, care i-au însoțit pe elevi și preșcolari, au încheiat Parteneriate de colaborare cu instituția noastră. Astfel, în perioada care va urma, vom organiza noi activități cultural-științifice în colaborare cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din Mangalia și din celelalte localități ale județului Constanța", a declarat cercetător științific dr. Sorin Marcel COLESNIUC, director al Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia.

Astăzi, fiind ultima zi din săptămăna Școlii Altfel, la ora trimiterii comunicatului de presă muzeul era plin de vizitatori și mai multe grupuri de elevi își anunțaseră deja vizita.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii