Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Callatis organizează o excursie de documentare în Bulgaria

ro

26 Apr, 2012 21:04 1427 Marime text
Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și Colegiul Economic Mangalia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează, în ziua de 27 aprilie 2012, o excursie de documentare la muzeele și monumentele istorice din Bulgaria. Excursia documentară face parte din Proiectul Muzeografii și arheologii de mâine, proiect demarat în anul 2009.

Primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, a declarat: "M-am bucurat să pot fi alături de elevii Colegiului Economic Mangalia pe parcursul derulării proiectului Muzeografii și arheologii de mâine. De fiecare dată am sprijinit activitățile organizate de coordonatori, respectiv Sorin Colesniuc, directorul Muzeului Callatis, și Ibolya Negoiță, profesor la Colegiului Economic. Am fost prezent la câteva dintre activitățile organizate și am asigurat transportul atunci când coordonatorii au organizat excursii de documentare. La fel și de această dată, am pus la dispoziție un microbuz care va transporta elevii la obiectivele istorice din Bulgaria. Este important ca ei să cunoască atât istoria țării noastre, cât și istoria vecinilor noștri bulgari."

Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a făcut următoarele precizări: "Am inițiat acest proiect în anul 2009, cu scopul de a atrage elevii Colegiului Economic din Mangalia către meseriile specifice unei instituții muzeale, printre acestea fiind cele de: muzeografi, arheologi, cercetători științifici, conservatori, restauratori etc.

De-a lungul celor trei ani, elevii au participat, alături de specialiștii muzeului, la cercetările arheologice de salvare din zona Mangaliei, la activităţile de restaurare-conservare desfăşurate în laboratorul muzeului, la vernisarea unor expoziții temporare, la simpozioane, lecții deschise, lansări de carte etc. De asemenea, am organizat excursii de documentare la muzeele și siturile arheologice din județul Constanța, dar și din țară.

De această dată vizităm: Muzeul din Duran Kulak, Complexul de peșteri și necropolele timpurii de la Kamen Bryag, Cetatea de la Capul Kaliakra, Castelul Reginei Maria și Grădina botanică din Balchik.

Proiectul se află în etapa finală. Elevii sunt acum în clasa a XII-a și în scurt timp vom afla câți dintre ei se vor îndrepta spre meseriile specifice unui muzeu. Excursia reprezintă ultima dintre activitățile derulate în cadrul acestui proiect, iar în scurt timp vom organiza și festivitatea finalizării acestei colaborări."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii