Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecție deschisă la Muzeul Callatis - „25 Octombrie - Ziua Armatei Române"

ro

26 Oct, 2012 00:08 1437 Marime text
Muzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia și Școala Gimnazială „Gala Galaction" din localitate, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia, au organizat joi, 25 octombrie 2012, începând cu ora 15.30, la sediul muzeului callatian, o nouă lecție deschisă intitulată „25 Octombrie - Ziua Armatei Române".

În deschiderea lecției de istorie, directorul Muzeului de Arheologie „Callatis" Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a vorbit despre importanța zilei de 25 octombrie în istoria românilor și a menționat principalele momente din istoria Armatei Române.

Muzeograf Liliana Bădin le-a prezentat elevilor câteva scurt metraje documentare și materiale în PowerPoint, prin care a evidențiat vitejia ostașilor români în războaiele purtate pentru independență și unitate națională.

La finalul lecției deschise de istorie, elevii au recitat poezii și au cântat cântece patriotice pentru cinstirea militarilor căzuți în luptele pentru apărarea patriei. Activitatea s-a încheiat cu intonarea imnului de stat al României.

După lecția deschisă, elevii au putut vedea, pe lângă patrimoniul muzeului callatian, expoziția temporară dedicată Zilei Armatei Române: „Mărturii despre eroii din zona Mangaliei, care au luptat în al doilea Război Mondial", deschisă pentru vizitatori în ziua de 24 octombrie 2012.

Au fost prezenți elevi de la Școala Gimnazială „Gala Galaction" din Mangalia, însoțiți de profesori-învățători, după cum urmează: clasa a IV-a A - prof. înv. primar Dorina Florea, clasa a IV-a B - prof. înv. primar Adriana Dobre și clasa a IV-a C - prof. înv. primar Georgiana Simionov.

Data: 25.10.2012

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nec 26 Oct, 2012 07:40 Minunate initiativele unor oameni de aur !