Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestari cultural-religioase in cadrul Lunii Ramazan

ro

03 Sep, 2009 18:00 1387 Marime text

Muftiatul Cultului Musulman din Romania organizeaza in perioada 4-5 .09.2009 o serie de manifestari cultural-religioase in cadrul Lunii Ramazan.

Seria evenimentelor va debuta vineri seara, incepand cu ora 19. 55, la Bucuresti, la Hotelul Mariott, cu o rugaciune traditionala (Ezan), urmata de o serie de discursuri ale invitatilor, ce vor fi deschise de alocutiunea presedintelui Romaniei, Traian Basescu si de cel presedintele Cultului Musulman din Republica Turcia, prof. dr. Ali Bardakoglu, gazda fiind Seful Cultului Musulman din Romania, Muftiul Iusuf Muurat.

In cea de-a doua parte a programului, oaspetii vor participa la traditionala Cina Musulmana (Iftar), urmata de o conferinta de presa sustinuta de Muftiul Iusuf Muurat, prof . dr. Ali Bardakoglu - seful Cultului Musulman din Republica Turcia si totodata presedintele Consiliului Muftiilor din regiunea Euro-Asia, si de ambasadorul Libiei, Mohammed El - Dib, decanul ambasadorilor din statele arabe, acreditati la Bucuresti.

Pentru sfarsitul serii sunt programate lucrarile celei de-a treia Conferinte a liderilor spirituali musulmani din Balcani cu participarea liderilor spirituali din Bulgaria, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Albania, Macedonia, Muntenegru, Slovenia si Romania, in cadrul careia vor fi abordate probleme organizatorice ale comunitatilor musulmane, din regiune.

Sambata, 05 septembrie, delegatia liderilor spritiuali musulmani din Balcani, vor vizita comunitile musulmane din judetele Constanta si Tulcea, fiind organizate intalniri la Constanta, Medgidia si Babadag.

Totodata, pe parcursul zilei de sambata, este programata intalnirea cu imami Cultului Musulman din Romania, la Constanta, la Centrul pentru Cultura si Educatie al Muftiatului Cultului Musulman, iar seara va fi organizata o cina traditionala ( Iftar) pentru oaspeti si imami , la Hotel Ibis.

Secretar Eparhial
Memis Octai

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii