Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E.M.I.L. concerteaza la Constanta

ro

24 Feb, 2010 02:10 1622 Marime text

tour_2010_ct.jpgE.M.I.L.

Dupa ce a ocupat primele locuri in topurile din Romania, alaturi de artisti internationali, cu piese de pe albumele precedente, E.M.I.L. a lansat la inceputul lunii iulie 2009, cel de-al treilea disc, "Stiu, ti se pare absurd...". Una dintre cele mai cunoscute trupe romanesti ce combina stilurile ska-punk, reggae sau skate punk, recunoscuta si apreciata ca si-a castigat fanii in peste 200 de concerte, si mai putin prin promovare, E.M.I.L. va concerta in data de 26 februarie la club Pulse din Constanta.

Concertul face parte din turneul "Stiu, ti se pare absurd...Tour 2010" ce are ca tinta lansarea noului album in fiecare oras important din Romania.

"Stiu, ti se pare absurd..." reprezinta pentru formatie un manifest: "Alternativa noastra la curentul muzical commercial din showbiz-ul romanesc. Atitudinea noastra fireasca si autentica impotriva unei adevarate mecanizari a societatii. Mai mult decat atat "Stiu, ti se pare absurd..." este o dovada de devotament fata de o scena si fata de un curent muzical care ne-a schimbat viata" - E.M.I.L.

Noul album a fost lansat oficial la aproape 4 ani de la aparitia precedentului disc "Rom, Fum si Vanilie" si contine 11 melodii originale compuse in perioada 2007-2009. "Stiu, ti se pare absurd..." este un disc independent produs in cel mai curat stil DIY (DO IT YOURSELF) alaturi de toti prietenii formatiei.

In data de 26 februarie aveti ocazia de a-l asculta live in club Pulse Constanta. Evenimentul va incepe la ora 21, iar alaturi de E.M.I.L. pe scena se va afla si trupa constanteana MT Place.

emil.jpgSTIU, TI SE PARE ABSURD - 2009

"Stiu, ti se pare absurd..." trece prin povestea de dragoste dintre doi necunoscuti care se intalnesc intr-un bar obscur la 4 dimineata, poveste care ajunge pana la trairile problematice ale fiecarui personaj din cotidian (2AM), trece prin adolescenta tanarului care isi cauta originalitatea in statusurile messenger-ului de a doua zi si care isi planuieste in secret intalniri cu vecina din bloc (Ioana de la 4) si ne face "sa varsam o lacrima" la amintirile care ne-au facut sa traim, sa gustam si sa ne acceptam prezentul (Vis In Soapta).

Cand ai o viata in care cele mai frumoase sentimente se nasc la 5 dimineata (Barfly), cand toata lumea vrea sa te faca sa crezi in acel "ceva misto" de care ai fugit mereu (Raman La Fel), nu poti decat sa razi si sa traiesti ceea ce te face pe tine fericit (Suntem Fani NOFX).

Melodia "Rom, Fum si Vanilie", venita la multi ani dupa "Cocktail-ul Verde" de la inceputul serii si dupa intrebarea "Da Vrei", pe care oricine a pus-o o data in noapte, reprezinta dansul de zambete al gastii de copii care pleaca pentru prima data la mare sa simta nisipul din palmele "ei" (cea pe care vrei sa o vezi si dupa vacanta) si urmele lasate de toate acestea sub forma de riduri pe fata celui care-si aminteste si dupa ani si ani cat de simplu era.

Si totusi exista prieteni care dupa multi ani inca nu ne inteleg: prietenul care ma suna din Pandorff sa-mi spuna ca exista reduceri la tricouri Dolce & Gabbana, rocker-ul care inca ma mai intreaba dupa atat timp ce cred despre ultimul album Iron Maiden sau prietenul de pahar din cate o seara, care ne invita la petreceri drum&bass

Il stiti pe acel baiat care va iubeste din copilarie, prietenul de la bloc care si acum va spune: "Stiu, frate, tu esti cu rock-ul, inteleg!....dar asa... la un botez...nu dansezi si tu pe o manea?" Atunci trebuie sa raspund: "NU-MI VORBI DE NORMALITATE / CACI NU FAC PARTE DIN MAJORITATE / SUNT MEMBRU INTR-UN ALTFEL DE CLUB..../ STIU, TI SE PARE ABSURD...." - Barbu Nicolae (bass E.M.I.L.)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii