Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvati Copiii a demarat o ampla campanie umanitara, care si-a gasit ecou in randul romanilor si strainilor

ro

14 Jul, 2010 23:02 2156 Marime text
poza_salvaticopiii.jpgBucureşti, 13 iulie 2010: Campania de strângere de fonduri pentru sprijinirea celor peste 900 de copii sever afectaţi de inundaţiile devastatoare din nordul Moldovei a găsit un ecou puternic în rândul celor care pot să ajute. Până pe 13 iulie, 53.500 de euro au fost donaţi în contul celor care au nevoie de toată solidaritatea noastră, pentru a depăşi drama prin care au trecut.

„Mesajului de solidaritate transmis de Salvaţi Copiii România i-au răspuns atât companiile, Save the Children International, cât şi oameni obişnuiţi, care au ales să nu ignore una dintre cele mai vulnerabile categorii afectate de inundaţii, copiii!" declară Gabriela Alexandrescu,
Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Din fondurile astfel colectate, dintre care aproape 43.500 de euro fonduri Salvaţi Copiii din România, Marea Britanie, Olanda, Norvegia şi 10.000 euro, donaţie BCR, Salvaţi Copiii România a asigurat intervenţia de urgenţă în localităţile calamitate Dorneşti (318 copii), Zamostea (50 copii), Voivodeasa (200 copii), Bilca (150 copii) din judeţul Suceava şi Dorohoi (200 copii) din judeţul Botoşani. Astfel, echipele SCR au ajuns la cei peste 900 de copii, cu ajutoarele de imediată necesitate: apă potabilă, alimente neperisabile, produse igieno-sanitare, detergenţi, pampers, precum şi îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării. 22 de tone de ajutoare constând în mobilier, lenjerie de pat, perne, paturi, covoare, tacâmuri, veselă, pătuţuri şi cărucioare pentru copii, obiecte electrocasnice au fost distribuite de Salvaţi Copiii în colaborare cu Prefectura şi Jandarmeria judeţului Mureş. 5 tone de lapte au fost distribuite ca ajutor primit din partea Rarăul S.A.

Din evaluările psiho-medicale realizate în Zamostea şi Dorneşti a rezultat că atât adulţii cât şi copiii suferă de grave afecţiuni medicale (probleme digestive, deshidratare severă, diaree, erupţii cutanate, pneumonii, s.a.) şi psihologice (coşmaruri, enuresiz nocturn, teama de abandon, refuzul de a dormi singur, plânsete şi ţipete în somn, s.a.). Totodată, datorită faptului că mulţi copii provin din familii extrem de sărace, există pericolul abandonului şcolar.

„Este obligaţia noastră de a ajuta copiii să treacă peste această traumă prin asistenţă şi consiliere psihologică şi educaţională, până când vor începe şcoala. Ajutorul trebuie acordat planificat, pentru fiecare copil în funcţie de nevoile sale, pe termen mediu" declară Camelia Iordache, preşedinta Filialei Suceava.

Salvaţi Copiii România a contactat taberele şcolare de la Muncel, judeţul Iaşi şi Eforie Sud, pentru ca 300 de copii, aflaţi în situaţie critică, care nu mai au unde locui, să fie cazaţi şi integraţi într-un program de recuperare psiho-emoţională. Costul integral al taberei, incluzând aici şi valiza de vacanţă pentru fiecare copil, va fi acoperit din donaţiile în contul copiilor din nordul Moldovei.

Salvaţi Copiii România continuă campania "Ajută apele să se retragă şi din
ochii lor!", făcând un apel la solidaritate şi implicare socială. Din suma
estimată la 154.000 de euro, mai sunt necesari 100.500 euro pentru ca
aceşti copiii să fie cât mai rapid integraţi în taberele şcolare şi în
activităţi educaţionale până la 1 septembrie.

Donaţiile se pot face:

- online - www.salvaticopiii.ro/romania/donati

- în contul deschis de Salvaţi Copiii România, Filiala Suceava, la BCR Suceava: RO15 RNCB 0234 0230 4870 0010.

Persoane de contact:

Camelia Iordache, Preşedinte Salvaţi Copiii Suceava, Tel: 0330.100.317, e-mail: camelia_iordache@salvaticopiii.ro

Mihaela Vasilache, Director de Fundraising, Secretariatul General Bucureşti, Tel: 021 316 61 76, e-mail mihaela.vasilache@salvaticopiii.ro

Salvaţi Copiii promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu principiile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
În această perioadă 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin muncă, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii. Este asociaţie de utilitate publică.

Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii