Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit cu Vittoria Aliatta di Villafranca, director DG Regi

ro

19 Mar, 2014 14:32 1035 Marime text
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut marți, 18 martie 2014, o întrevedere cu Vittoria Aliatta di Villafranca, director în cadrul DG Regio.
 
Doresc să mulțumesc DG REGIO pentru pentru dialogul informal constructiv pe care l-a avut cu autoritățile române pe tema documentelor de programare pentru perioada 2014-2020. Îmi doresc ca această colaborare să continue şi vă asigur de faptul că Guvernul României şi Ministerul Fondurilor Europene au depus toate eforturile pentru a se alinia principiilor și obiectivelor europene în documentele de programare pentru viitoarea politică de coeziune. Suntem conștienţi de importanţa sistemului de management pentru atragerea fondurile europene, acesta fiind motivul pentru care ne-am propus o nouă structură instituțională pentru implementarea viitoarelor programe operaţionale”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
 
În cadrul discuţiilor, oficialul român a prezentat a doua variantă actualizată a Acordului de Parteneriat. Prima versiune a documentului a fost publicată pentru consultare publică în data de 10 februarie 2014, procesul de consultare fiind unul dinamic și care a implicat întâlniri formale, seminarii, conferințe etc.
 
În această perioadă, a avut loc un schimb continuu de informații între autoritățile române și reprezentanții Comisiei Europene, axat pe îmbunătățirea documentului. Propunerile primite in timpul consultarii publice și comentariile Comisiei Europene au fost analizate și integrate în mare măsură în ultima versiune. Autoritățile române doresc să transmită formal acest document Comisiei Europene cât mai curând posibil şi sperăm că vom avea același dialog constructiv cu Comisia și în timpul procesului de evaluare a Acordului de Parteneriat”, a adăugat Eugen Teodorovici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii