Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:21 28 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Cel mai probabil, în primăvară va fi înfiinţat grupul de luptă al NATO în România

ro

17 Feb, 2022 15:40 1009 Marime text
  • Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat joi că, cel mai probabil, în primăvară va fi înfiinţat grupul de luptă al NATO în România.

"Am făcut un pas înainte discutând cu aliaţii mai mult, discutând pentru sprijinul formal de care avem nevoie pentru a realiza acest 'battle group' în România. Sigur că mai sunt aspecte formale, avem şi nişte termene. Noi am terminat pregătirile pentru asta, aşa cum ministerul a anunţat, deci suntem în aşteptare şi suntem pregătiţi pentru acest grup. Sunt unele detalii de factură formală care trebuie rezolvate, continuăm şi pe linia bilaterală să obţinem sprijin din partea aliaţilor, dar şi aici suntem pe drumul cel bun. În această primăvară - avem câteva termene, să vedem cum se vor respecta, nu sunt sigure - dar în această primăvară vom avea acest 'battle group', asta este speranţa noastră, şi o forţă multinaţională care se alătură Franţei în acest statut de naţiune-cadru", a afirmat Dîncu la Digi 24.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a menţionat intenţia de formare a unui grup de luptă în România în conferinţele de presă pe care le-a susţinut miercuri şi joi.

"Miniştrii au decis să dezvolte opţiuni pentru a întări şi mai mult apărarea şi descurajarea NATO, inclusiv să ia în considerare înfiinţarea de noi grupuri de luptă ale NATO în centrul, estul şi sud-estul Europei", le-a spus secretarul general al NATO jurnaliştilor după încheierea reuniunii miniştrilor apărării din ţările aliate, la Bruxelles.

"Comandanţii noştri militari vor stabili acum detaliile şi vor raporta în termen de săptămâni", a adăugat el.

Grupuri noi de luptă, dacă vor fi aprobate, vor fi desfăşurate în România şi în regiunea Mării Negre, a precizat Stoltenberg în cadrul conferinţei de presă de miercuri. 
 
Foto ZIUA de Constanța

Sursa Agerpres
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii