Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:59 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană

ro

09 Mar, 2016 09:17 800 Marime text
 
Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a susținut în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, din 8 martie, angajamentul României de a implementa măsurile necesare indicate de Comisia Europeana în raportul de țară. A apreciat faptul că documentul subliniază cresterea economică semnificativă și cadrul macroeconomic stabil.
 
"Ne vom concentra în perioada următoare asupra accelerării investițiilor și a reformelor structurale, priorități recunoscute și în raportul de tară. Am promovat pachetul de legi privind achizițiile publice, am demarat procesul de prioritizare a investițiilor și de realizare a cadrului legislativ și operațional pentru implementarea
unor poiecte prin parteneriat public - privat", a declarat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.
 
Alte teme abordate în cadrul ECOFIN au fost: propunerea de modificare a directivei 16/2011 privind schimbul automat obligatoriu de informații în domeniul impozitãrii, stadiul implementãrii Uniunii Bancare, viitorul Codului de Conduitã (impozitarea afacerilor), ca răspuns la discuțiile din cadrul reuniunii G20 miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor bãncilor centrale din 26-27 februarie 2016.
 
În cadrul vizitei la Bruxelles, Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a avut intâlniri cu Jyrki KATAINEN, vice-președinte al Comisiei Europene și cu Pierre Moscovici, comisar european. Aceasta le-a prezentat stadiul reformelor și datele bugetare aferente lui 2015 și din prima luna a anului. A subliniat creșterea veniturilor cu 11.1% în ianuarie și, in particular, colectarea extrem de bună a taxei pe profit si a TVA, cu 48%, respectiv, 17% mai mari față de ianuarie 2015.  Ministrul Finantelor a declarat că se așteaptă la rezultate  pozitive și în februarie, cu o creștere a colectarii taxelor si impozitelor principale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii