Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română Bunuri contrafăcute în valoare de peste un milion de lei, descoperite de inspectorii vamali

ro

12 Apr, 2024 12:07 288 Marime text
Nr. 333/12.04.2024
 
                Comunicat de presă
 
Bunuri contrafăcute în valoare de peste un milion de lei, descoperite de inspectorii vamali de la Otopeni în bagajele unor pasagere
 
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, au reținut, în vederea confiscării, peste 800 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte  susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au fost descoperite în bagajele a două pasagere care călătoreau pe ruta Istanbul-București și au o valoare totală, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, de aproximativ 1.200.000 lei.  
 
În data de 10 aprilie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni (CSCTFABO), au efectuat mai multe controale specifice, în baza analizei de risc.
Ca urmare a acestor controale au fost descoperite, în bagajele a două pasagere care călătoreau pe ruta Istanbul-București, peste 800 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional.
Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.200.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazurilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
 
Biroul comunicare, relații publice și mass-media
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii