Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Finantelor Publice - Declaratie contributii sociale

ro

23 Dec, 2010 23:51 2144 Marime text

Referitor la declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, Compartimentul de Presă vă comunică următoarele:

Potrivit unui proiect de act normativ, începând cu obligaţiile fiscale aferente lunii ianuarie, a căror scadenţă va fi 25 februarie 2011, ANAF prin unităţile sale subordonate va administra contribuţiile sociale în totalitate.

Astfel, contribuabilii vor depune toate declaraţiile la Administraţiile finanţelor publice de care aparţin, inclusiv declaraţiile privind evidenţa nominală a persoanelor asigurate care până acum se depuneau la casele teritoriale de pensii, şomaj şi sănătate.

Declaraţiile se vor depune fie cu ajutorul certificatului digital prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, fie în format electronic, însoţite de formularul listat semnat şi stampilat, direct la registratura organului fiscal competent sau prin poştă cu confirmare de primire, iar începând cu data de 01 iulie 2011 acestea se vor depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Termenele de depunere a declaraţiilor rămân 25 ale lunii următoare lunii de raportare.

Sfătuim pe această cale contribuabilii care nu deţin certificat digital calificat, obţinut în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică, să apeleze la furnizorii de servicii autorizaţi în acest sens, procedura obţinerii certificatului fiind destul de simplă şi accesibilă, iar paşii de urmat sunt descrişi pe site-ul ANAF.

Solicitarea de utilizare a unui certificat digital poate fi depusă, pentru fiecare contribuabil reprezentat, la sediul D.G.F.P. Constanţa.

Cererea de utilizare a certificatului digital (Formular 150) trebuie însoţită de următoarele documente:

a) documentul de identitate al titularului certificatului calificat, în original şi în copie;

b) documentul care atestă calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, în copie şi original;

c) documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil (acest document se depune în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat). Cu un singur certificat digital se vor depune mai multe declaraţii pentru mai multe coduri unice de identificare.

Bogdan Huţucă

Director executiv,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii