Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:02 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presă - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi

ro

03 Mar, 2016 10:13 593 Marime text
          
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi aduce la cunoştinţa contribuabililor că, potrivit prevederilor Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 236/2016 publicat în Monitorul Oficial al al României nr. 146 din 25  februarie  2016, indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual pentru anul fiscal 2016, este 100,5%.            

Conform prevederilor  art. 41 alin. (8) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal,  contribuabilii care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, determină plăţile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum, estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata, cu excepţia plăţii anticipate aferente trimestrului IV care se declară şi se plăteşte până la data de 25 decembrie, respectiv până la data de 25 a ultimei luni din anul fiscal modificat.

Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plăţile anticipate trimestriale, este impozitul pe profit anual, conform declaraţiei privind impozitul pe profit. Contribuabilii care intră sub incidenţa prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, actualizează plăţile anticipate trimestriale cu ultimul indice al preţurilor de consum comunicat pentru anul în care începe anul fiscal modificat. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi contribuabilii care se dizolvă cu lichidare, pentru perioada cuprinsă între prima zi a anului fiscal următor celui în care a fost deschisă procedura lichidării şi data închiderii procedurii de lichidare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii