Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNS "Cartel ALFA" îi susţine pe salariaţii de la Finanţe şi ANAF

ro

14 Oct, 2010 17:13 1210 Marime text
Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" susţine revendicările salariaţilor din cadrul Ministerului de Finanţe şi ANAF care astăzi şi-au declarat nemulţumirea faţă de faptul că nu au primit stimulentele salariale de două luni.

CNS „Cartel ALFA" condamnă şi critică public aberanta măsură a tăierii sporurilor şi stimulentelor practicată de Guvern care astfel îşi dovedeşte dezinteresul până şi faţă de soarta salariaţilor care se ocupă cu supravegherea încasărilor bugetare, încasări din care practic sunt finanţate activităţile publice în România. Dacă dezinteresul faţă de veniturile suplimentare asigurate salariaţilor care contribuie cu aducerea banilor la bugetul de stat pentru ca Guvernul să-şi poată îndeplini rolul de administrator al statului este atât de mare, ne întrebăm cu ce prestanţă se poate prezenta un inspector plătit cu 600 de lei la o companie privată să-i ceară să plătească datoriile către stat. Este clar că prin decizia luată, Guvernul nu face altceva decât să încurajeze, încă o dată, corupţia şi evaziunea fiscală.

Evenimentul de astăzi reprezintă un semnal de alarmă cu atât mai mult cu cât există premisele ca protestul să se extindă în toate judeţele ţării deoarece stimulentele care nu sunt cuprinse în bugete şi care sunt dependente în realitate de eficienţa muncii din acest sector, nu sunt acordate de mult timp.

Confederaţia Naţională Sindicală CNS "Cartel ALFA" solicită Guvernului, Ministerului de Finanţe şi ANAF să-şi respecte obligaţiile către angajaţi şi să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale.

Bogdan Iuliu HOSSU

Preşedinte CNS "Cartel ALFA"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii