Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Referitor la depunerea Declaratiei 200 „Declaratie privind veniturile realizate”,

ro

12 May, 2010 21:20 1836 Marime text

Compartimentul de Presă vă comunică următoarele:

17 mai 2010 este ultima zi pentru depunerea formularului 200 „Declaraţie privind veniturile realizate" de către contribuabilii - persoane fizice.

Formularul 200 se completează şi se depune de către contribuabilii persoane fizice care au obţinut în anul 2009 venituri din:

- activităţi independente (şi anume: activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală);

- cedarea folosinţei bunurilor;

- activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real (venituri din cultivarea și valorificarea florilor, legumelor și zarzavaturilor în sere și în solarii, special destinate acestor scopuri și/sau în sistem irigat, precum și în cultivarea și valorificarea arbuștilor, plantelor decorative și a ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole și pomicole și din altele asemenea, etc);

- știguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

Contribuabilii persoane fizice care în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009 inclusiv, au realizat venituri din câştiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, nu le declară în formularul 200 „Declaraţie privind veniturile realizate" fiind considerate venituri neimpozabile pentru anul fiscal 2009.

Formularul 200 poate fi descărcat accesând portalul www.anaf.ro/ Asistenţă contribuabili/Toate formularele, cu explicaţii sau poate fi obţinut direct de la sediul administraţiilor financiare cât şi de la D.G.F.P. Constanţa - Biroul metodologie şi asistenţă contribuabili.

Declaraţiile pot fi depuse:

- direct la sediul administraţiilor fiscale de care aparţin;

- prin scrisoare recomandată la oficiul poştal, cu confirmare de primire;

- on-line de către persoanele fizice care deţin certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditaţi în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică şi înregistraţi ca utilizatori ai serviciului „Depunere declaraţii on-line" prin transmiterea, în format electronic a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul ANAF.

Pentru completarea corectă a declaraţiei, contribuabilii pot solicita asistenţă la sediile administraţiilor fiscale, la numărul de telefon 0341/039160, precum şi la biroul metodologie şi asistenţa contribuabili din cadrul DGFP Constanţa.

Totodată, poate fi accesat site-ul ANAF/Asistenţă contribuabili/Declaraţie privind impozitul pe venit, unde a fost introdus un ghid electronic (prezentare PowerPoint) ce prezintă modul de completare a declaraţiei de venit.

Bogdan Huţucă

Director coordonator
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii