Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere Elena Udrea – Tomislav Donchev

ro

08 Nov, 2011 15:54 949 Marime text

Întrevedere Elena Udrea – Tomislav Donchev

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a avut ieri, 8 noiembrie 2011, o întrevedere cu ministrul bulgar pentru gestionarea fondurilor europene, Tomislav Donchev. Discuţiile au vizat situaţia absorbţiei fondurilor europene şi perspectivele financiare în perioada 2014-2020, în contextul viitoarei programări financiare europene.

În cadrul întâlnirii au fost realizată o scurtă trecere în revistă a situaţiei existente la nivelul fiecărei ţări în domeniu, ambele părţi convenind asupra faptului că principalele probleme cu care s-au confruntat beneficiarii de fonduri europene sunt legate în primul rând de legislaţia privind achiziţiile publice. Ministrul bulgar a apreciat că este necesară o adaptare a cadrului legislativ şi trebuie analizată simplificarea procedurilor existente, pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari.

Cu privire la viitoarea programare financiară a Uniunii Europene, ministrul Elena Udrea a subliniat importanţa menţinerii unor alocări cel puţin similare pentru Programul Operaţional Regional, având în vedere importanţa domeniilor pe care programul le acoperă, pentru o dezvoltare unitară. „Alocarea unor resurse financiare adecvate în raport cu anvergura obiectivelor definite prin Politica de Coeziune este necesară pentru o dezvoltare durabilă la nivel european, naţional, regional şi local”, a declarat ministrul Elena Udrea.

În finalul întrevederii a fost exprimată dorinţa ambelor părţi de a colabora şi de a face schimb de experienţă în vederea îmbunătăţirii ratei de absorbţie a fondurilor europene în cele două ţări.

Biroul de presă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii