Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M.Ap.N Inca un grup de cetateni romani si straini a fost evacuat din Libia

ro

27 Feb, 2011 22:50 1513 Marime text

Aeronava militară de transport C-27 J SPARTAN, având la bord 31 de persoane, din care 24 de cetăţeni români şi 7 cetăţeni din alte state ale Uniunii Europene, a decolat vineri, 25 februarie, la ora 20.45, de pe Aeroportul din Tripoli (Libia) către Aeroportul La Valletta din Malta, unde va face o escală de realimentare.

După escală, aeronava C-27 J SPARTAN se va îndrepta spre Bucureşti, urmând să aterizeze în cursul dimineţii de sâmbătă (după ora 02.00) pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Aeronava C-130 HERCULES, aflată în a doua misiune, rămâne în aşteptare în Malta, pe o durată nedeterminată, pentru a putea acţiona de urgenţă, potrivit necesarului de zboruri stabilit de M.Ap.N. şi M.A.E.

Misiunea care se desfăşoară în aceste zile de Forţele Aeriene ale Armatei României este prima operaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial.Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, urmăreşte cu atenţie situaţia şi a ordonat celulei de criză din minister să ia toate măsurile necesare astfel încât să poată fi evacuaţi în siguranţă toţi cetăţenii români care solicită acest lucru autorităţilor competente.

Ca urmare a activării la nivelul UE a mecanismului de monitorizare şi informare pentru protecţie civilă, cu scopul sprijinirii cetăţenilor europeni din Libia, în spirit de solidaritate şi întrajutorare cu ţările Uniunii Europene, ministrul Gabriel Oprea a aprobat ca la bordul aeronavelor militare române să aibă acces, alături de cetăţenii români, şi cetăţeni ai altor state.

Ministerul Apărării Naţionale va informa cu promptitudine opinia publică în ceea ce priveşte zborurile aeronavelor militare de transport care acţionează în cadrul acestei operaţiuni.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii