Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MApN Ministrul Mircea Duşa, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO

ro

07 Oct, 2015 14:06 607 Marime text
Ministrul apărării naţionale Mircea Duşa va participa joi, 8 octombrie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, care va avea loc la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles.
Agenda ministerialei va avea ca subiect principal discutarea stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, în special a Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO (Readiness Action Plan/RAP) şi conturarea elementelor Agendei de adaptare de la Varşovia, în perspectiva viitoarei reuniuni aliate de nivel înalt din vara anului viitor.
Alte subiecte abordate vizează reforma Alianţei, îmbunătăţirea mecanismelor de decizie şi a capabilităţilor specifice, având în vedere evoluţiile îngrijorătoare din  actualul mediu de securitate şi necesitatea de consolidare a capacităţii de contracarare eficientă a noilor provocări strategice.
Reuniunea va cuprinde şi o sesiune de lucru a Comisiei NATO-Georgia, cu participarea ministrului georgian al apărării, Tinatin Khidasheli.
În marja reuniunii, ministrul român al apărării naţionale va avea întâlniri bilaterale cu omologii georgian şi grec, cu scopul intensificării cooperării în domeniul apărării între România şi aceste state.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii