Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:57 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MApN Întâlnire bilaterală cu ministrul apărării din Georgia

ro

08 Oct, 2015 11:56 713 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit joi, 8 octombrie, cu omologul georgian, Tinatin Khidasheli, la Bruxelles, în marja Reuniunii Consiliului Nord-Atlantic.
“Doresc să reiterez interesul României de a menţine, în vecinătatea sa imediată, o zonă de stabilitate. De aceea, vom continua să sprijinim eforturile depuse de Georgia în cadrul proceselor de transformare, în deplin acord cu agenda reformelor solicitate de comunitatea europeană şi euro-atlantică, mai ales că ţara noastră şi-a asumat de-a lungul timpului şi va continua să îşi asume rolul de Ambasadă punct de contact NATO în două dintre cele trei ţări din Caucazul de Sud”, a declarat ministrul Mircea Duşa.
Oficialul român a arătat determinarea ţării noastre de a sprijini demersurile georgiene de continuare a implementării reformelor în domeniul apărării, în special prin oferirea de asistenţă în procesul de instruire şi participarea în comun la exerciţii militare regionale.
De asemenea, ministrul Mircea Duşa a salutat accederea Georgiei ca membru cu drepturi depline la Procesul Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM) şi a încurajat participarea acestei ţări la proiectele dezvoltate în cadrul acestei iniţiative, inclusiv la Forţa Multinaţională de Pace din Sud-Estul Europei (MPFSEE), respectiv componenta operaţională a acesteia, SEEBRIG.
Demnitarul român a subliniat faptul că în contextul crizei ruso-ucrainene, care a modificat dramatic mediul european de securitate, România, ca stat al NATO aflat la graniţa estică a Alianţei, acordă o atenţie deosebită consolidării securităţii proprii, precum şi a aliaţilor de pe întreg flancul estic.
În final, cei doi miniştri au apreciat că ritmul susţinut de care a beneficiat până acum implementarea Pachetului substanţial NATO-Georgia, probat prin încadrarea în reperele temporale asumate de aliaţi, se va menţine pe tot parcursul acestui proces.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii