Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie la Batalionul 1 pentru Operatii Speciale „Vulturii”

ro

13 Nov, 2009 20:25 2209 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia informare şi relaţii publice
tel./fax: 021 319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr.  400           

13 noiembrie 2009

 Persoană de contact: Mr. Dorel Danciu, tel. 0722 526850 

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Ceremonie la Batalionul 1 pentru Operaţii Speciale „Vulturii”

Ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan a detaşamentului de forţe pentru operaţii speciale ROU DOF DET 7 a avut loc astăzi, 13 noiembrie, la sediul Batalionului 1 Forţe pentru Operaţii Speciale „Vulturii”.

La activitate au participat membrii familiilor militarilor, generalul maior Alexandru Rus, şeful Direcţiei Operaţii din Statul Major General, şi generalul american Thomas Brown, reprezentantul Special Operations Command Europe (SOCEUR), structura de conducere a forţelor speciale americane în Europa.

Momentul central al activităţii a fost decorarea de către oficialul militar american a unui luptător român cu medalia Bronze Star, una dintre cele mai importante distincţii americane de război.

*      *

Timp de mai bine de şase luni, militarii detaşamentului românesc de operaţii speciale au executat misiuni de asistenţă militară în sprijinul forţelor de securitate afgane şi alte misiuni specifice forţelor speciale, orientate spre neutralizarea grupărilor insurgente care acţionează în partea de est a Afganistanului.

Amintim că în acest an, pe 3 aprilie, forţele speciale româneşti au pierdut un camarad, eroul-maior (p.m.) Tiberius Petre, căzut la datorie în timp ce conducea o misiune de intervenţie rapidă. La acest moment, una dintre bazele forţelor aliate din Afganistan poartă numele eroului român.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii