Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial de plecare a Batalionului 21 in Afganistan 15.12.2008

ro

15 Dec, 2008 21:22 1190 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Ministerul Apărării

Ceremonia militară prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii din Afganistan  a militarilor din Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi"  a avut loc luni, 15 decembrie, la Predeal.

"Sunteţi soldaţii păcii într-o lume care n-a mai cunoscut pacea de peste trei decenii. Ajutaţi poporul afgan să-şi construiască un viitor mai bun," a declarat generalul-locotenent (r) Ion Oprişor, consilier de stat în departamentul Securităţii naţionale şi secretar al C.S.A.T., prezent la ceremonie.

 La rândul său, generalul-locotenent Teodor Frunzeti, şeful Statului Major al Forţelor Terestre a subliniat: "Sunteţi cei mai buni ambasadori ai României, căreia îi reprezentaţi interesele, alături de ceilalţi militari care execută misiuni în teatrele de operaţii" şi le-a cerut să aibă grijă "colegi de colegi şi comandanţi de subordonaţi", astfel încât să se întâlnească în aceeaşi formulă peste şase luni.

La festivitate au mai participat, alături de membri ai familiilor militarilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, precum şi ai oficialităţilor locale.

Cu acest prilej, urmaşii familiei generalului Mociulschi au oferit batalionului care poartă numele legendarului comandant trofeul "general Mociulschi" pe anul 2008.

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte vor înlocui, la Qalat, pe colegii lor din Batalionul 30 Manevră, care se află în misiune din luna iulie a acestui an.                  

           

 

Biroul de Presă al Ministerului Apărării

 


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii