Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata continua sprijinirea populatiei din zonele inzapezite

ro

16 Dec, 2009 22:59 950 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr. 433    

16 decembrie 2009                                             
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu   

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Armata continuă sprijinirea populaţiei din zonele înzăpezite 

Efective şi tehnică militară au participat astăzi, 16 decembrie, la acţiuni de deszăpezire şi ajutorare a populaţiei din zonele afectate de ninsori, ca urmare a solicitărilor autorităţilor administraţiei locale din judeţele Buzău, Vrancea şi Galaţi.

Un număr de 11 militari şi tehnică din Brigada 8 Artilerie Mixtă Focşani au acţionat în localitatea Sihlea, judeţul Vrancea, unde au transportat un medic pentru o femeie care a născut la domiciliu, şi au evacuat trei femei însărcinate pe care le-au transportat până în zona unde au fost preluate de ambulanţe.

Două autocamioane cu 22 de militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată de la Focşani au acţionat pe raza localităţii Măicăneşti, Vrancea, pentru deszăpezirea a două mijloace de transport călători blocate în zăpadă, iar 16 militari şi tehnică din aceeaşi brigadă au acţionat în zona Şendreni – Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi, pentru deszăpezirea unui pod rutier.

În judeţul Buzău, 33 de militari şi tehnică aparţinând Batalionului 60 Paraşutişti au intervenit pentru deblocarea comunicaţiei Buzău – Mizil, pe raza localităţii Ulmeni, şi 35 de militari din subordinea Comandamentului Operaţional Întrunit, au deblocat, la Ulmeni şi Caragele, autovehiculele şi au evacuat persoanele înzăpezite.

Conducerea M.Ap.N. a luat măsuri pentru pregătirea subunităţilor de intervenţie din garnizoanele de reşedinţă care să fie în măsură să acţioneze cu promptitudine, la solicitarea organelor în drept, în sprijinul populaţiei afectate de viscol şi căderile de zăpadă. Centrul Naţional Militar de Comandă monitorizează în permanenţă situaţia din ţară.

Biroul de Presă
Biroul de Presă al M.Ap.N.
  Tel./Fax 021/319.60.22

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii