Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă - 29.12.2022

ro

29 Dec, 2022 16:40 886 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 135 din 29 decembrie 2022
„Revelion fără incendii!”
 
             Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Șerban Cantacuzino” al județului Prahova vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor, a bunurilor acestora și a mediului înconjurător.
             Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
             În această perioadă, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova desfăşoară activităţi preventive la unităţile unde se organizează mese festive de Revelion. Cu această ocazie se efectuează instruirea factorilor de răspundere şi a personalului angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.
Recomandăm respectarea următoarelor măsuri preventive:
  • numărul persoanelor participante la mesele festive să nu depășească capacitatea maximă admisă a localurilor;
  • să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere, marcate şi iluminate corespunzător;
  • asigurarea bunei funcţionări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
  • utilizarea corespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranţelor fuzibile din tablourile electrice;
  • întocmirea şi afişarea planurilor de evacuare pentru sălile cu mai mult de 50 de locuri;
  • folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;
  • maşinile de gătit, grătarele, aragazurile, cuptoarele şi celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanţă de cel puţin 1,5 m faţă de elementele combustibile ale construcţiilor sau de materialele combustibile din încăperi.
 
Atragem atenția asupra faptului că organizarea jocurilor de artificii trebuie să se realizeze cu respectarea prevederilor legale referitoare la obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare, precum și la respectarea distanţelor de siguranţă, la asigurarea măsurilor de supraveghere şi de intervenţie.
 
          Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!
 
Numai prin respectarea acestor măsuri se va reuşi reducerea numărului intervenţiilor în situaţii de urgenţă şi, implicit, va creşte gradul de siguranţă a cetățenilor, a mediului înconjurător şi a bunurilor materiale.
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova
urează tuturor ”La mulți ani!”
2023 să debuteze în liniște, fără evenimente neplăcute și întregul an să fie pus sub semnul siguranței, al bunăstării și al reușitelor pe toate planurile!
 
 
      Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii