Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă - 04.11.2021

ro

04 Nov, 2021 15:23 1159 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 113 din 04 noiembrie 2021
 
În luna octombrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 42 activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de învățământ, unități de producție/depozitare, unități de alimentație publică și comerț, unități sanitare și obiective cu risc de producere a situațiilor de urgență.
 
Pe timpul verificărilor au fost depistate 223 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 58 au fost înlăturate pe timpul desfășurării acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 219 sancţiuni, cuprinzând 182 avertismente şi 37 amenzi, în cuantum de 47.500 lei.
 
Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea autorizației de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 28 exerciţii de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă, în caz de incendiu, cu 398 participanți și 24 de instruiri la operatori economici și localități cu 126 participanți.
 
Totodată, au fost emise 10 autorizații de securitate la incendiu pentru obiectivele care funcționau fără acest act administrativ, 15 avize de securitate la incendiu și 62 de activități pentru acordare asistență tehnică de specialitate.
 
În luna octombrie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii