Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:38 06 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă - 14.06.2022

ro

14 Jun, 2022 10:37 593 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 23 din 14 iunie 2022
 
În minivacanța de Rusalii, pompierii militari prahoveni au stins 12 incendii și au salvat o persoană dintr-o situație de urgență. Peste 160 de salvatori au fost zilnic la datorie.
 
În perioada 10 – 14 iunie, s-au înregistrat 144 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 12 misiuni de stingere a incendiilor, 8 misiuni pentru evacuare apă din locuințe, gospodării și beciuri, 4 misiuni pentru degajare copaci, 107 cazuri SMURD, precum și la 19 acțiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, în cele patru zile, 107 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar o persoană și-a pierdut viața din cauze medicale.
 
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 9 persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
La nivelul județului Prahova au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul              RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice în localitățile Sinaia, Azuga, Bușteni și Breaza.
 
În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe și alte mijloace pentru evacuarea apei din 3 locații, respectiv Mizil, Băicoi și Păulești, fiind inundate 2 locuințe, 3 beciuri și 4 anexe gospodărești.
Totodată, pompierii au acționat cu drujbe pentru degajarea a 4 copaci căzuți pe partea carosabilă în municipiul Ploiești și orașul Mizil.

 
În perioada 06-12 iunie, inspectorii de prevenire au derulat 11 controale preponderent la unități de cult, cultură, alimentație publică și operatori economici. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 5 amenzi, în cuantum de 9001 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 97 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 22 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 97 de sancţiuni, cuprinzând 92 avertismente și 5 amenzi.
 
O intervenție deosebită a avut loc vineri, 10 iunie, în jurul orei 21:14 la o locuință din satul Ogretin, comuna prahoveană Drajna. La sosirea echipajelor de salvatori, flăcările se manifestau la acoperișul locuinței și al anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 250 mp, dar și la mai multe furaje depozitate în gospodărie. Vălvătaia a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat coprespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.
 
Sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei 17:37, mai multe echipaje de pompieri au fost în alertă după un anunț referitor la producerea unui incendiu la Cabinetul de Asistență Socială din cadrul secției Buna Vestire a Spitalului Județean de Urgență din municipiul Ploiești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o imprimantă dar și la obiecte de mobilier și documente, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din primele cercetări se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.
 
În această dimineață, în jurul orei 04.51, un incendiu devastator a cuprins un saivan cu furaje, la ieșire din localitatea Mizil spre Conduratu. La locul intervenției, au fost mobilizate 4 autospeciale de lucru, o autospecială de primă intervenție și comandă, dar și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 5000 mp. Pompierii prahoveni se luptă și în acest moment cu flăcările, având în vedere cantitatea foarte mare de furaje depozitate.                                                                                                             
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii