Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă - 23.11.2021

ro

23 Nov, 2021 14:55 1080 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 118 din 23 noiembrie 2021
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino”  al județului Prahova a început recrutarea pentru cele 85 de locuri vacante de soldați profesioniști.
 
Dacă ai o condiție fizică foarte bună și nu ți-e frică de întuneric și nici de înălțime, ai toate șansele să te numeri printre cei angajați!
 
Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune dosarele de recrutare, în volum complet, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate a candidatului. În acest sens, pentru a consulta anunțul de concurs, accesați link-ul http://www.isuprahova.ro/pdf/cariera/2021/noiembrie/gradati.pdf .
 
Pentru ocuparea celor 85 de posturi vacante de servant vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.
 
Pregătirea necesară ocupantului postului este învățământul general obligatoriu. ATENȚIE! Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional).
 
Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ).
 
Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.
Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.
 
Modul de desfășurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ poate fi urmărit la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=HcgzNWscNC4
 
Probele de concurs se susțin în centrele de selecție organizate la nivelul ISU București-Ilfov, ISU Cluj, ISU Timiș, ISU Argeș, ISU Neamț și ISU Brăila.
 
Vino să faci parte din echipa pompierilor!  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii