Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Comunicat de presă - 08.02.2023

ro

08 Feb, 2023 10:13 427 Marime text
   Nr.5 din 08 februarie 2023                                                                                                                   
                                                                                                             
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 15 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (07.02.2023).
La nivel județean, 12 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  • Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o hală, în comuna Balaciu. Au ars aproximativ 200 de kilograme de folie de plastic și un grilaj din lemn pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 
  • În perioada menționată, trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la un magazin mixt, în comuna Axintele. Cauza probabilă de aprindere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.
      Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire la exploatarea instalaţiilor electrice:
• nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
• reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;
• nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;
• nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;
• vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni;
• se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.
 
  • De asemenea,  trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o autoutilitară. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric. Au ars cabina autoutilitarei și o anvelopă. Concomitent cu acțiunea de stingere, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei persoane care prezenta o plagă minoră la nivelul membrului superior drept, ulterior acesta refuzând transportul la spital.
 
  •  
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                       
 
 
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii