Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Bilanțul misiunilor salvatorilor din ultimele 24 de ore

ro

15 Sep, 2023 10:25 453 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
În cursul zilei de ieri, 14 septembrie a.c., 8 persoane aflate în dificultate au primit ajutorul echipajelor SMURD. Totodată, salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, în localitatea Bilbor.
Astfel, joi (14.09.2023), în jurul orei 14:15, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Toplița și SVSU Bilbor au acționat pentru lichidarea unui  incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din localitatea Bilbor. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafața de aproximativ 60 mp, cu pericol de propagare la o căpița de fân din imediata apropiere. Pe timpul intervenției de stingere, au fost salvate două bovine. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o trăsnetul, au ars grajdul în totalitate și circa 5000 kg de fân.
            De asemenea, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în municipiul Miercurea Ciuc (4) și în localitatea Izvorul Mureșului (2).
            Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
             Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                                            COMPARTIMENTUL INFORMARE
                                                               ȘI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii