Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:54 03 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Buletin informativ - 17.06.2022

ro

17 Jun, 2022 11:32 685 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 179 din 17.06.2022
 
 
Asistență SMURD și incendiu de furaje
 
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 12 situații
  • stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală în care erau depozitați baloți de furaje
Evenimentul s-a produs ieri după-amiază, în localitatea Podu Doamnei. Au ars aproximativ 60 de tone de baloți de fân și au fost distruse un grup electrogen și diverse scule folosite în agricultură. Incendiul a fost întreținut de cantitatea mare de furaje depozitate, iar acțiunea de stingere s-a încheiat după aproximativ 7 ore.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărziilor de Intervenție Roata de Jos, Mihăilești și Detașamentului Bolintin Deal, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea (neaerisire sau neventilare corespunzătoare).
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii