Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Trei incendii, în ultimele ore

ro

01 Sep, 2023 11:56 646 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 328 din 01.09.2023
 
Trei incendii, în ultimele ore
 
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:
  • Greaca - au ars vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere;
  • Herăști - a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. La caz au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere;
  • Cornetu - a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu o autospecială de stingere.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Potrivit legislației privind protecția mediului, arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase este interzisă. Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot extinde rapid pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii