Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Patru incendii, în ultimele ore

ro

18 Oct, 2023 09:09 524 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 381 din 18.10.2023
 
Patru incendii, în ultimele ore
 
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a patru incendii, în următoarele localități:
  • Bălanu (două intervenții) - au ars miriște de grâu, vegetație uscată și deșeuri menajere, pe o suprafață de aproximativ un ha. La cazuri au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere;  
  • Giurgiu, Drumul Fermei - au ars vegetație uscată și deșeuri menajere, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. La caz au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere;
  • Ghimpați - a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. La caz au acționat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu o autospecială de stingere.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Precizăm faptul că, după fiecare incendiu de vegetaţie uscată sau miriște de pe terenurile arabile, ISU înaintează Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot extinde rapid pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la culturile agricole, la alte proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii