Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:48 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Buletin informativ - 17.05.2022

ro

18 May, 2022 11:16 304 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 134 din 18.05.2022
 
Incendii, inundații și asistență medicală SMURD
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 16 situații
  • evacuarea apei dintr-o curte, în orașul Bolintin Vale
Intervenția a avut loc, în această dimineață, pe strada Palanca. În urma ploii abundente, o curte a fost inundată, iar apa a ajuns până la pragul casei. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială și o motopompă transportabilă. Aceștia au acționat pentru evacuarea apei.
  • stingerea a două incendii, în următoarele localități:
  • Giurgiu: incendiul s-a produs, ieri după-amiază, pe șos. Sloboziei. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
  • Domnești: incendiul s-a produs, azi-noapte, pe strada Cartierul Nou. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 5 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.
În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc.
Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor și le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii